Blogit

Hyytyykö puhelimesi liian nopeasti?

Nykypäivän älyluurit vetävät tehoiltaan vertoja jo tietokoneille, ja tämä heijastuu osaltaan niiden akunkestoon. Varsinkin mobiilipelejä ja videoiden streamausta enemmän harrastavalle on varmasti tuttua laturipaikan etsiminen lähimmästä kahvilasta tai varavirtalähteen mukana kantaminen.

Kuinka sitten ladata puhelin mahdollisimman tehokkaasti? Keräsimme aiheeseen liittyviä vinkkejä – apunamme oli DNA:n valikoimapäällikkö Jesse Kieksi.

  1. Hyödynnä pikalatausta. Pikalaturilla – oli kyse sitten verkkovirtalaturista, autolaturista tai varavirtalähteestä – pikalatausta tukeva puhelin latautuu jopa monta kertaa nopeammin kuin perinteisellä tai iäkkäällä laturilla.
  2. Älä käytä liian vanhaa tai liian pitkää latausjohtoa. Vanhan laturin kohdalla latausongelmien syy ei välttämättä olekaan itse laturissa, vaan käytetty kaapeli on nähnyt elämää niin paljon, että laturin antama virta häviää matkalla. Nämä ongelmat korostuvat sitä enemmän mitä pidempi kaapeli on. Myös kaapelin rakenne ja paksuus vaikuttavat lataustehoon: mitä ohuempi kaapeli, sitä enemmän se vastustaa sähkövirran kulkua.
  3. Käytä laadukkaita latausjohtoja. Osa halvoista kaapeleista saattaa aiheuttaa puhelimessa jopa virheilmoituksen riittämättömän latausvirran takia. Kaapeleiden puutteellinen suojaus tai rikkoutuminen voi aiheuttaa myös paloriskin. Kaapeleissa tärkeää on kaapelin ja sen liittimien kesto käytössä, etenkin jos kaapeli kulkee mukana laukussa arkipäivän askareissa.
  4. Kohtele latausjohtoa melkein kuin kukkaa kämmenellä. Kaapeleihin kohdistuu vetoa, kiertoa, lämpötilanvaihteluita ja muuta rasitusta, joka kaikki lisää virtahäviötä. Vahvaakin kaapelia kannattaa kohdella hyvin.
  5. Autolaturi on kätevä, mutta usein myös tehoton latausmuoto. Puhelinta ladataan autossa yleensä vain hetken aikaa kerrallaan, joten investointi oikeasti tehokkaaseen autolaturiin on suositeltava. Monet autolaturit omaavat lähes olemattoman lataustehon.
  6. Jos käytät varavirtalähdettä, pidä huoli, että se on laadukas. Se, millä nopeudella varavirtalähde pystyy lataamaan puhelimen, on vain puolet kokonaisuudesta. Toinen puoli on varavirtalähteen kyky ottaa vastaan virtaa, eli kuinka nopeasti itse varavirtalähde latautuu. Halpa virtalähde ei ota vastaan täyttä määrää virtaa, usein edes puolta ilmoitetusta määrästä. Korkealaatuinen litiumioniakku varavirtalähteessä kestää ainakin 500 täyttä latauskertaa, ennen kuin akku alkaa heikentyä. Halvoissa varavirtalähteissä käytetyt heikompilaatuiset akkukennot heikkenevät nopeammin, mikä vaikuttaa merkittävästi varavirtalähteen kapasiteettiin.

Vinkkien yhteenvetona sanottakoon, että tärkeintä laitteen lataamisessa on lataustarvikkeiden korkea laatu. Hieman laadukkaampi latausjohto on pieni investointi siihen nähden, että halvempi johto voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa tulipaloriskin.

DNA on tuonut myyntiin Ankerin laadukkaat laturit, varavirtalähteet ja kaapelit, joissa on kiinnitetty erityistä huomiota tehoon, kestävyyteen ja turvallisuuteen. Pääset tutkailemaan Anker-valikoimaamme tästä.

Hyviä lataushetkiä!

Avainsanat:

puhelimet laitteet vinkit Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen