Heinäkuun 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot

Heinäkuussa asiakkaat ovat halunneet panostaa yhä enemmän laadukkaisiin yhteyksiin ja laitteisiin, ja kesälomakausi on usein aikaa, kun näitä päivitellään aktiivisemmin. Lomakauden lisäksi heinäkuun laitemyyntiä on vauhdittanut koulujen alkaminen. Lisäksi 5G-puhelimet ja eSIM-ominaisuudella olevat älykellot olivat kysyttyjä.

Puhelinkilpailussa tiukka kamppailu

DNA:n heinäkuun myydyimpien puhelimien listaa piti hallussaan neljä laitevalmistajaa – Apple, Samsung, Xiaomi ja OnePlus. Ykköspaikkaa pitää Apple uusimmalla 12-mallillaan, joka on ominaisuuksiltaan erinomainen ja tarjoaa käyttäjälle muun muassa huippukameran sekä 5G-yhteyden. Myös toista sijaa pitävä Xiaomin Redmi Note 10 on 5G-puhelin, joka edullisemmasta hinnastaan huolimatta haastaa ominaisuuksilta kalliimpiakin puhelinmalleja. Koulujen alku on vauhdittanut myös muiden edullisempien puhelinmallien myyntiä, kun esimerkiksi Samsungin Galaxy A21s kapusi heinäkuussa viidennelle sijalle. 5G-mallien kysyntä on jatkuvasti suosiossa, ja heinäkuun TOP 10 -listan joukosta puolet onkin 5G-puhelimia.

DNA:n myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2021

 1. iPhone 12 5G
 2. Xiaomi Redmi Note 10 5G 4+128GB
 3. iPhone 11
 4. Samsung Galaxy A52 5G
 5. Samsung Galaxy A21s
 6. OnePlus Nord CE 5G 8+128 Gb
 7. Xiaomi Redmi 9C NFC
 8. Samsung Galaxy A12
 9. iPhone SE 2.gen
 10. OnePlus Nord N10 5G

Loppukesä on oivaa aikaa koulutiensä aloittaville lapsille ja heidän vanhemmilleen harjoitella puhelimenkäyttöä sekä yhteisiä pelisääntöjä ennen koulujen alkamista. Lue vinkkimme lapsen ensipuhelimen hankintaan: Lue nämä: 5 tärkeää asiaa, kun hankit lapselle puhelimen

Älykellokamppailun kärkipaikoilla useita eri valmistajia

DNA:n vuosittain teettämä digitutkimus osoitti, että noin joka kolmannella suomalaisella (30 %) on jo käytössään älykello tai aktiivisuusranneke. Älykelloilla ja aktiivisuusrannekkeilla on ollut suuri kysyntä heinäkuussa, kun hyvät säät ja lomat ovat aktivoittaneet ihmisiä liikkumaan ja seuraamaan omaa hyvinvointiaan. Myydyimpien listalla oli laajasti eri valmistajien malleja, mutta kärkipaikkaa piti Samsung. Listan ykköspaikkaa pitää Samsung Watch Active2 -mallillaan, toista sijaa Applen uusin Watch Series 6 GPS -malli ja kolmanneksi kapusi Huawein Watch GT 2. TOP 15 -listasta.

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet heinäkuussa 2021 

 1. Samsung Watch Active2
 2. Apple Watch Series 6 GPS
 3. Huawei Watch GT 2
 4. Apple Watch SE GPS
 5. Honor Band 5*
 6. Apple Watch 6 GPS+Cellular
 7. Honor Band 6*
 8. Samsung Galaxy Watch 3
 9. Huawei Watch Fit*
 10. Apple Watch SE GPS+Cellular

* = aktiivisuusranneke

Älykelloissa ja -rannekkeissa eSIM-ominaisuudella varustetut mallit ovat kasvattaneet suosiotaan. ESIM-ominaisuuden avulla älykellolla voi esimerkiksi soittaa ja vastaanottaa puheluita tai kuunnella musiikkia ja äänikirjoja. ESIM-yhteys tarjoaa siis monipuolisia arkea helpottavia ominaisuuksia, kun esimerkiksi ruokakauppaan tai lenkkipoluille voi lähteä ilman puhelinta ja silti olla tavoitettavissa ja kuunnella musiikkia. Näin ollen ei ole ihme, että eSIM-yhteydellä varustettujen mallien kysyntä on kasvussa.

Tiesitkö, että:

eSIM:in saa helposti myös oman puhelinliittymän alle MultiSIM -lisäpalvelun avulla. Lue lisää DNA MultiSIM:istä: Kaksi SIM-korttia samalla puhelinnumerolla – DNA MultiSIM

Avainsanat:

Kohokohtien kuvaamista

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

10/2021 Samu Malmelin

Mikä on identiteettivarkaus? – 6 + 1 vinkkiä tältä suojautumiseen 

Vain muutaman tiedon vääriin käsiin joutuminen voi johtaa identiteettivarkauteen.
10/2021 Artikkelien toimitus

Taloyhtiönetti on nyt satakuntalaisten huulilla – taloyhtiön ja isännöitsijän saumaton yhteistyö ratkoo nettiongelmat

Mitä jos video tökkii ja ääni katoaa kaukaisuuteen? Netin kanssa tappelemisesta on tullut jo monelle liiankin tuttua esimerkiksi videopelejä pelatessa tai etäpalavereissa.
10/2021 Samu Malmelin

Vinkit, joilla luonto ja oma lompakko kiittävät – näin vähennät laitteittesi sähkönkulutusta 

Turhasta energiankulutuksesta nipistäminen ei ole keneltäkään pois.
10/2021 Jarno Haikonen

Onko työsi puuhastelua vailla tuloksia? Kolme keinoa tilanteen korjaamiseksi

Hyvä ei synny yksittäisistä onnenkantamoisista, vaan pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta tekemisestä.