Blogit

DNA sai Pron tasa-arvopalkinnon työstään perheystävällisyyden eteen

DNA on voittanut Ammattiliitto Pron vuoden 2020 tasa-arvopalkinnon. Valinnan teki liiton hallitus, edunvalvonnan taustaryhmän ehdotuksen perusteella. Palkinnon perusteena oli DNA:n jatkuva perheystävällisten toimintatapojen kehittäminen. Pron hallitus teki erityishuomion siitä, että DNA huomio perheystävällisyysasioissa laajasti erilaiset tehtävät ja tekijät –, niin omat kuin vuokratyöntekijätkin.

"Palkinnon hakeminen lähti liikkeelle vähän vahingossa, kun huomasin tiedotteen aiheesta. Kysyin henkilöstöjohtajalta, että pitäisikö lähteä mukaan, kun meillä on hyviä käytäntöjä työ- ja perhe-elämän yhteensovittamiseen niin paljon. Oli upea hetki, kun saimme kuulla voitosta. On erityisen hienoa, kun palkinto tulee omalta liitolta", DNA:n pääluottamusmies Mika Oja kertoo.

"Kun henkilöstö voi hyvin, niin yrityskin menestyy."

Palkinnon voittajan valinnassa arvioitiin työelämän tasa-arvoa edistäviä tekoja, jotka liittyivät palkkatasa-arvoon, työn ja perheen yhteensovittamiseen, tasa-arvosuunnitteluun sekä seksuaalisen ja sukupuoleen perustuvan häirinnän ehkäisyyn ja käsittelyyn.

”Työelämän tasa-arvon edistäminen on tärkeä osa Pron toimintaa ja vaikuttamista. Palkinnolla haluamme nostaa esille hyvää yhteistoimintaa ja hyviä esimerkkejä työpaikoilta. Tänä vuonna palkitsemme DNA:n ansiokkaasta tasa-arvoteosta, joka edistää perheen ja työn yhteensovittamista”, toteaa Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Ammattiliitto Pron jäsenet tai henkilökunta saivat ehdottaa tasa-arvopalkintoa Ammattiliitto Pron työpaikoille, jäsenille tai tasa-arvotyössä ansioituneille taholle. Ehdotettu teko saattoi olla esimerkiksi toteutettu kehittämishanke, työpaikan hyvä käytäntö, tuloksia tuottanut toimintatapa tai yhteistyö työpaikan sisällä tai muiden toimijoiden kanssa. Vuonna 2019 Pron tasa-arvopalkinnon voittivat Nokia ja Ramboll Finland, vuonna 2018 Valio.

Mutkaton työ ja muita merkittäviä tekoja

"Kun henkilöstö voi hyvin, niin yrityskin menestyy", summaa DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

DNA on jo pitkään kehittänyt perheystävällisiä toimintatapojaan, joiden keskiössä ovat vapaus, vastuu ja luottamus. Väestöliitto on myöntänyt DNA:lle Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen jo vuonna 2018, ja tunnus uusittiin keväällä 2020. DNA on edelleen ainoa tunnuksen saanut suuryritys.

DNA:lla mutkaton työ tarkoittaa sitä, että henkilöstö, jonka työtä ei tehtävien puolesta ole sidottu tiettyyn paikkaan, voi päättää itse työnteon paikan ja ajan ilman erillistä sopimista esimiehen kanssa. Etätyötä tehdään mieluiten kotoa käsin. Mutkattoman työn malli on saanut kiitosta erityisesti ruuhkavuosiaan eläviltä vanhemmilta ja vastaavasti esimerkiksi ikääntyviä vanhempiaan arjessa auttavilta työntekijöiltämme.

Tämän lisäksi DNA on ottanut käyttöön palkallisen isovanhempainvapaan. Mummo- tai pappaloma on tarkoitus käyttää perheen yhdessäoloon vuoden sisällä lapsenlapsen syntymästä. Alkuvuodesta 2020 lähtien DNA on alkanut tukea työntekijöitään ikääntyvistä perheenjäsenistä huolehtimisessa. Edun tavoitteena on, että DNA:laiset voivat ilahduttaa ikääntyviä omaisiaan kiireettömällä ja luotettavalla seuralla säännöllisesti, vaikka olisivat estyneitä itse tapaamasta heitä niin usein kuin haluavat. Lisäksi DNA:n henkilöstöllä on käytössä sairaan lapsen kotihoitopalvelu.

Lue Pron lehdistötiedote: "Hyvää työtä, DNA! Ammattiliitto Pro palkitsi DNA:n perheystävälliset toimet tasa-arvopalkinnolla"

Pääkuva: Palkinnon ottivat vastaan DNA:n varaluottamusmies Katja Komeza (vas.), pääluottamusmies Mika Oja ja henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Avainsanat:

Muita aiheita Töitä ja oppimista Vastuullisuutta ja huolenpitoa

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

12/2024 Artikkelien toimitus

Pelko ja häpeä estävät lasta hakemasta apua nettihäirintään

11/2024 Artikkelien toimitus

Laita hyvä kiertämään – Vaihtokapula tukee joulun aikaan Apuu-chatia

11/2024 Julia Arko

”Uskallan olla oma itseni” – Jenni on viihtynyt jo 20 vuotta DNA:lla

11/2024 Jussi Tolvanen

DNA:n toimitusjohtaja: Toimistopakko kielii luottamuspulasta tai laiskasta johtamisesta