DNA:laiset edistävät Suomen asemaa digitaalisen kehityksen edelläkävijänä

DNA:n asiakkaat ovat Euroopan ahkerimpia mobiilidatan käyttäjiä. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen parhaat mahdolliset yhteydet rakentamalla verkkoaan ja kehittämällä datayhteyksiään huipputason teknologiaratkaisuilla. Tuleva 5G-verkko mahdollistaa asiakkaille jälleen entistä laadukkaampia ja nopeampia yhteyksiä. DNA:laiset pääsevät aitiopaikalta edistämään Suomen asemaa digitaalisen kehityksen kärkikastissa.

Puhe- ja datayhteyksistä on muodostunut ihmisille ja yhteiskunnalle välttämättömyys. Digitalisaation myötä suomalaisten tarpeet kehittyvät ja nopeiden yhteyksien merkitys korostuu entisestään. DNA:lla onkin tärkeä yhteiskunnallinen rooli paitsi tarpeellisten viestintäyhteyksien tarjoajana, myös kriittisen infrastruktuurin ylläpitäjänä.

”Haluamme huomioida yhteiskunnan erilaiset tarpeet ja panostaa laadukkaisiin palveluihin. Palvelemalla asiakkaitamme ensiluokkaisesti kehitämme samalla koko Suomen kilpailukykyä”, avaa DNA:n siirtoverkot-yksikön johtaja Mikko Kannisto.

Tavoitteena luotettava ja häiriötön dataverkko

DNA haluaa turvata yksityis- ja yritysasiakkailleen luotettavat ja häiriöttömät viestintäyhteydet. Luotettavuuden merkitys korostuu erityisesti turvallisuuteen liittyvissä tilanteissa. Esimerkiksi hätänumeroon soitettaessa verkkojen toimivuus on kriittisen tärkeää.

”Moni suomalainen on jo päivittänyt televisionsa älyaikaan ja katselu on siirtynyt kokonaan verkon kautta tapahtuvaksi. Häiriöt yhteyksissä vaikuttavat arjen viihtyvyyteen olennaisesti, sillä verkon katkeaminen tarkoittaa myös viihteen katkeamista”, kertoo Kannisto.

Datayhteyksillä on tärkeä merkitys yrityksille, sillä yksittäisellä yrityksellä saattaa olla käytössään pilvipalvelu ja jopa satoja sovelluksia, jotka tallentavat tietoa pilveen. 

”Verkon toimimattomuus saattaa pahimmassa tapauksessa tarkoittaa työn keskeytymistä koko organisaatiossa. Meille DNA:lla onkin äärimmäisen tärkeää varmistaa palvelujen toimivuus, jotta tällaisia tilanteita ei pääse syntymään. Varmistamme tämän esimerkiksi kahdella erillisellä varmennetulla valtakunnallisella runkoverkolla. Näiden lisäksi käytössämme on kaupungin sisäinen alueverkko. Sen avulla pidämme huolta, ettei vaikkapa yksittäinen kuitukatko aiheuta suurta häiriötä”, Kannisto kommentoi.

Työtä kärkiteknologian parissa  

Vuonna 2018 DNA:n asiakkaat käyttivät eniten mobiilidataa liittymää kohden Euroopassa ja toiseksi eniten koko maailmassa. Liikenteen kasvun ennustetaan jatkuvan voimakkaana, joten verkkojen on oltava huippukunnossa.  

”DNA:lla on Euroopan datanälkäisimmät asiakkaat. Jotta pystymme tarjoamaan heille jatkossakin laadukkaat palvelut, meidän täytyy käyttää huipputeknologiaa. Investoimme siihen toista sataa miljoonaa euroa vuodessa. Verkko ei ole koskaan täysin valmis. Se on jatkuvassa muutoksessa ja koko ajan tulee pyrkiä rakentamaan parempaa ja luotettavampaa. Palkkaamme jatkuvasti asiantuntijoita, jotka ovat alan parhaimmistoa. Työntekijöillämme on ainutlaatuinen mahdollisuus työskennellä huipputeknologian parissa”, Kannisto toteaa.

5G mullistaa langattoman tiedonsiirron 

Verkon toimintavarmuus nousee entistä tärkeämpään rooliin verkkoon kytkettyjen päätelaitteiden määrän kasvun, uusien älylaitteiden ja tekoälyn myötä. Mahdollistaakseen kasvavan dataliikenteen DNA ottamassa käyttöön 5G-teknologiaa, jonka ansiosta yhteyksien laatu paranee entisestään. 

”Erilaiset nettiyhteyttä tarvitsevat laitteet yleistyvät ja niitä halutaan käyttää samanaikaisesti. Uusi 5G-verkko tulee mullistamaan langattoman tiedonsiirron”, kertoo Kannisto.
 
5G-käyttökohteita nähdään tulevaisuudessa varsinkin terveydenhuollossa ja autoteollisuudessa sekä veden, sähkön ja lämmön jakelussa.

”5G:llä toteutetaan täysin uusia langattomia palveluita, kuten äärimmäistä luotettavuutta edellyttäviä viivekriittisiä palveluita, esimerkkinä teollisuusautomaatio, jonka avulla voidaan luotettavasti tuottaa yhteydet roboteille. Uuden teknologian avulla työt voidaan hoitaa paikasta riippumatta – 5G mullistaakin tulevaisuuttamme”, Kannisto summaa.

 

Avainsanat:

digitalisaatio yhteiskunta nopea verkko kattava verkko teknologia tulevaisuus Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2023 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen virustorjuntaohjelma  

Miksi maksaa virustorjuntaohjelmasta, kun niitä on maksuttomiakin?
9/2023 Ilkka Tuominen

Asiantuntija varoittaa: Huijaaminen on teollistunut

8/2023 Artikkelien toimitus

Identiteettivaras iskee yllättäen – ovatko tietosi turvassa? 

Identiteettivarkaudet ovat lisääntyneet ja monipuolistuneet huimaa vauhtia, eikä vahinko katso kelloa tai ihmistä.
8/2023 Artikkelien toimitus

Mikä somessa koukuttaa? Lumovoima perustuu ihmisen sosiaalisiin tarpeisiin, joita palvelut tyydyttävät

Oletko pysähtynyt pohtimaan omaa somekäyttöäsi?