Clash Royale on yksinkertaisesti hauska

Supercellin uutuus Clash Royale sinkauttaa pelaajan takaisin Clash of Clansin fantasiamaailmaan. Pelimekaniikka on hieman aiempaa yksinkertaisempi, mutta ihan yhtä koukuttava. Kylän rakentamisen ja puolustamisen sijaan Clash Royale pyörii kuuden tornin ympärillä. Kolme niistä kuuluu pelaajalle itselleen, kolme vastustajalle.

Fantastinen korttipeli

Clash Royalessa pelataan reaaliaikaisesti oikeita ihmisiä vastaan. Tavoittaana on erilaisin sotavoimin tuhota vastustajan tornit ja samalla suojella omia. Joukkoja heitetään taistelun tuoksinaan hahmokorttien perusteella. Pelin kuluessa voitetuista arkuista paljastuu uusia kortteja, ja oman tehopakan rakentamisesta tuleekin koko sotastrategian ydin.

Joukot ovat sekalainen sakki erilaisia enemmän tai vähemmän fantastisia hahmoja. Pikseliarmeijaan värväytyy  niin ratsastavia ritareita, jättiläisiä kuin keihästä heristeleviä menninkäisiäkin. Hahmojen ominaisuudet poikkeavat toisistaan, tuoden mukaan kevyttä kivi-sakset-paperi –tunnelmaa.

Helppo oppia, vaikea hallita

Taistelun tuoksinaan on helppo syöksyä. Jo parin harjoitustehtävän jälkeen pääsee mittelemään taitojaan oikeiden vastustajien kanssa. Voitoista tienataan arkkuja, joiden avaamiseen menee tasosta riippuen sekuntteja tai tunteja. Pelinsisäistä valuuttaa merkkaavilla jalokivillä arkun avautumista voi jouduttaa. Tuttuun Supercell tyyliin arvomurikoita voi ostaa oikealla rahalla. Peliä voi toki myös tahkota ihan ilman mikromaksujakin.

Ensi alkuun peli vaikuttaa petollisen yksinkertaiselta.  Hahmoja heitetään taistelukentälle kortti kerrallaan ja katsotaan mitä tapahtuu. Pikkuhiljaa joukkojen erot alkavat kuitenkin hahmottua: jätti kestää ihan eri tavalla kuritusta kuin viekas velho, kun taas jousimieskaksikko laittaa luurankoarmeijan lakoon ennätysajassa. Tässä vaiheessa strategia astuu mukaan peliin. Korttien käyttöä kun rajoittaa lisäksi hitaasti palautuva taikaeliksiiri.

Onnensoturista strategiksi

Sotapolun alkutaivalta vaivaa pieni epätasaisuus. Arkuista putkahtavat hahmokortit ovat satunnaisia, eli osa pelaajista pääsee aiemmin käsiksi ylivoimaisiin joukkoihin. Rahtunen peli-ilosta katoaa kuin tuhka tuuleen kun omat joukot joutuvat lentävän lohikäärmeen hiillostamiksi. Pelin edetässä sotasuunnitelmallisella korttien käytöllä on onneksi jo tuuria suurempi merkitys, ja pelistrategia alkaa hiljalleen kehittyä.

Kaiken kaikkiaan Clash Royale on hauskaa naksuttelua pieneen taistelunnälkään. Simppeli pelimekaniikka ja kolmen minuutin pelikierrokset takaavat, että vaikka bussimatkan aikana ehtii kurmottaa useampaakin vierasta kuningasta. Vasta aika tietenkin näyttää, miten pitkään sotatoimia jaksaa jatkaa. Kokeileminen kuitenkin kannattaa. Ei siis muuta kuin kännykkä käteen, kypärä päähän ja kohti kunniakkaita taistoja.

 

Lataa Clash Royale iOS:lle tai Androidille.

Avainsanat:

viihde pelit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!