Blogit

Älä hanki väärää pakettia valmistuvalle – tarkista kevään halutuimmat lahjat täältä

On jälleen se aika vuodesta, kun koulujen ovet sulkeutuvat kesäksi ja kesälomat alkavat. Tämä tarkoittaa myös, että koulutaipaleensa päättäviä ja valmistuvia nuoria juhlitaan taas ympäri Suomen. Uusi puhelin on kestosuosikki lahjojen joukossa, ja esittelemmekin tässä tämän kevään halutuimmat valmistujaislahjat!

Samsung S8 - huipputehoja rajattomalla näytöllä

Jos valmistuva arvostaa puhelimessa eniten viimeisintä teknologiaa ja innovaatiota, on Samsungin uutuuslippulaiva Galaxy S8 erinomainen vaihtoehto. Muista markkinoiden luureista se erottuu edukseen täysin uudenlaisella, rajattomalta tuntuvalla Infinity-näytöllä. Näyttö mahdollistaa älyluurin hieman tavallisesta poikkeavan selailun ja laajemman kuvasuhteen esimerkiksi videoita katsellessa. Teknologiahifistelijöitä tyydyttää myös puhelimen iirisskannaus, jolla sen saa avattua jopa 200 kertaa turvallisemmin kuin useista malleista löytyvällä sormenjälkitunnistuksella.

Galaxy S8 myös kestää kesäsateet ja katupölyn, sillä se on veden- ja pölynkestävä IP68-luokituksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että se pitää vettä 1,5 metrin syvyydessä jopa puolen tunnin ajan! Tämän lisäksi siitä löytyy tehoja riittämiin ja kyseessä onkin maailman ensimmäinen puhelinmalli, jossa on uraauurtava 10 nanometrin prosessori. Prosessori mahdollistaa huipputehot syömättä akkukestoa liialti.

Samsung Galaxy S8:n saat ostoskoriisi täältä.

Huawei P10 - nappilahja paljon valokuvaavalle

Siintääkö valmistuvan tulevaisuudessa kenties valokuvaajan ura? Vaikka lahjonnan kohde ei ihan ammattivalokuvaaja olisikaan, on legendaarisen kameravalmistajan Leican kanssa yhteistyössä kehitetyllä kaksoiskameralla varustettu Huawei P10 varmasti toimiva lahjavalinta. Puhelimen kaksoiskamera mahdollistaa niin kutsutut bokeh-kuvat, joissa kuvauksen kohde on tarkka taustan ollessa tyylikkään sumea. Myös laajakulmaiset maisemakuvat onnistuvat P10:n kameralla vaivatta. Oli valmistuva sitten harrastevalokuvaaja tai vain aktiivisesti Instagram-feediään täyttävä, on Huawei P10:n kameraominaisuuksista tälle varmasti paljon iloa.

Huippukameran lisäksi Huawei P10:ssä ihastuttaa huippunopea sormenjälkitunnistus ja designhifistelijätkin tyydyttävä tyylikäs muotoilu.

Huawei P10:n nappaat lahjapakettiin täältä.

Nokia 3310 - kakkospuhelin kesärientoja varten

Tuntuuko, että valmistuvalle nuorelle saa ostaa uuden puhelimen tuon tuosta sen pudottua vessanpönttöön tai näytön säpälöityessä? Kesän riennot ovat todellista riskiaikaa puhelimille ja esimerkiksi paljon festareita koluavalle nuorelle uusi versio legendaarisesta Nokia 3310:stä on oiva vaihtoehto. Tämä edullinen peruspuhelin sopii täydellisesti menevämmän nuoren kakkospuhelimeksi, sillä se ei kavahda pieniä kolhuja.

3310:stä löytyy kaikki matkapuhelimen perusominaisuudet, ja lisäksi sitä on saatavilla neljässä pirteässä värivaihtoehdossa. Kuten 2000-luvun alun edeltäjässään, on uuden version akunkesto vertaansa vailla: yhdellä latauksella voi puhua jopa 22 tuntia yhteen putkeen! Luonnollisesti puhelimesta löytyy myös legendaarinen Matopeli ja Nokian klassinen soittoääni. Uudistunut 3310 sopii siis täydellisesti myös retroilua arvostavalle.

Nokia 3310:n voit laittaa tilaukseen täältä.

iPhone SE - rutkasti tehoja kompaktiin pakettiin käärittynä

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä mainittakoon Applen iPhone SE, joka omaa samat huipputehot kuin sen isoveli iPhone 6s, joskin hieman kompaktimmassa koossa. iPhone SE on markkinoiden tehokkain neljän tuuman näytöllä varustettu puhelin. Sen design on tuttu klassisesta iPhone 5:stä ja saat sen neljässä tyylikkäässä värivaihtoehdossa.

Pieni mutta pippurinen - näin iPhone SE:tä voisi kuvailla. Sen 12 megapikselin kameralla kuvaat huippulaadukkaita valokuvia ja jopa 4K-tasoista videokuvaa. Graafistakin suorituskykyä löytyy; tämä omenaluuri pyörittää raskaammatkin mobiilipelit hidastelematta. iPhone SE onkin toimiva valinta nuorelle, joka haluaa tehokkaan puhelimen, joka ei kuitenkaan vie liikaa tilaa taskusta tai laukun pohjalta.

iPhone SE:n voit tilata näppärästi täältä.

Jos näistä neljästä ei löytynyt sopivaa lahjaideaa, kannattaa tarkistaa verkkokauppamme tarjonta - löydät sieltä niin puhelinta, tablettia kuin monen sortin lisälaitettakin ihan jokaiseen makuun. Muista, että kaikki laitteet saat aina meiltä DNA:lta taatusti edulliseen hintaan ja kolmen vuoden pidennetyllä takuulla. Katso lisää: https://www.dna.fi/edullinen

Avainsanat:

puhelimet vinkit Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen