11 vinkkiä Pokémon GO -kouluttajalle

Huippusuosittu Pokémon GO -mobiilipeli laittaa pelaajat liikkeelle ja strategiset kysymykset saavat myös aivot raksuttamaan. Peli kertoo toki perusohjeet ja aiemmasta Pokémon-tietoudesta on hyötyä, mutta loppu jää pelaajan selvitettäväksi ja kokeiltavaksi. Kokosimme tähän tärkeimpiä kikkoja!

1. Valitse Squirtle, Charmander tai Bulbasaur - tai Pikachu

Pelin alussa voit valita kolmesta eri Pokémonista. Neljäs vaihtoehto - Pikachu - ilmestyy valittavaksi, kun kävelet tarpeeksi pitkälle ennen Pokémonin valintaa.

2. Luo kerralla kiva hahmo

Uuden päivityksen myötä oman hahmon ulkoasua voi nyt muokata vielä aloituksen jälkeen, ja käyttäjän nimenkin voi nyt vaihtaa kerran sen valitsemisen jälkeen. Mieti siis kuitenkin tarkkaan, millä nimellä haluat näyttäytyä muille esimerkiksi Pokémon-saleilla!

3. Huomaa Pokémonit - ja ympäröivä maailma

Luurin intensiivinen tuijottaminen on johtanut jopa vaaratilanteisiin liikenteessä. Protip: laita sovelluksesta äänet ja musiikki pois päältä, mutta jätä värinä päälle. Kun Pokémon ilmestyy kartalle, puhelin värisee. Tämä vähentää tarvetta tuijottaa näyttöä.

4.Säästä akkua

Laita sovelluksen asetuksista virransäästötila päälle ja hanki varavirtalähde. Tehokkaalla Huawei-varavirtalähteellä lataat samaan aikaan kaverinkin puhelimen!

5. Pyydystä kaikki Pokét - moneen kertaan

Pelissä tulee vastaan paljon samoja Pokèja - välillä jopa kyllästymiseen asti. Ne kannattaa kuitenkin pyydystää. Saat siitä kokemuspisteitä (joita tarvitset hahmon levelin nostamiseen), tähtipölyä (jota tarvitset Pokémonien vahvistamiseen) ja karkkeja (joita tarvitset Pokémonien kehittämiseen). Lähetä “ylimääräiset” Pokét Professorille - saat jokaisesta lähetyksestä yhden karkin.

6. Nappaa Pokémonit tehokkaammin

Metsästäminen ei perustu pelkästään tuuriin, jos osaa hyödyntää pelin antamia vinkkejä!

a) Oikeasta alakulmasta avautuva kartta kertoo, mitä Pokémoneja on lähellä. Ensimmäisenä listassa oleva Poké on kaikista lähimpänä. Kun liikut lähemmäksi tiettyä Pokéa, Pokémon siirtyy kartalla ylöspäin. 

b) Paina palloa sormella hetki ennen heittämistä, niin Pokémonin ympärille ilmestyy liikkuva rinkula. Värillä on väliä: vihreä on helppo pyydystää, keltainen keskivaikea ja punainen todella vaikea.

c) Kehitä heittotekniikkaa: pyöritä palloa sormella ympäri muutaman kerran, ja saat lisäpisteitä kierreheitosta! Koita myös osua Pokéen silloin, kun sen ympäröivä rinkula on mahdollisimman pieni.

7. Minimoi yhteyskatkokset

Ei ole kivaa, jos harvinainen Pokémon pääsee karkuun yhteysongelmien takia. Onhan sinulla jo huippunopea ja kattava 4G?

8. Valitse tavoitteesi

Haluatko pyydystää kaikki erilaiset Pokémonit omassa rauhassa vai vallata mahdollisimman monta Pokémon-salia? Erilaisiin tavoitteisiin vaaditaan vähän erilaista pelityyliä. Jos tahdot pärjätä saleilla, sinun pitää kehittää leveliä mahdollisimman nopeasti. Muista kuitenkin, että tärkeintä on nauttia pelistä. Älä siis ota itsellesi liikaa paineita!

9. Vie pelikokemus uudelle tasolle

Sovellusta ei ole Windows-puhelimelle, eikä peli tue kaikkia vanhempia Android ja iOS -laitteita. Tehokas iPhone 5S -luuri vie pelaamisen uudelle tasolle! Puhelimen 8 megapikselin kamera takaa miellyttävän jatketun todellisuuden elämyksen ja 4 tuuman näytöllä mahtuu heittämään palloa. 

10. Hyödynnä repun sisältö fiksusti

Pelin edetessä saat uusia tavaroita, jotka helpottavat pelaamista. Munia kannattaa hautoa aina kun se on mahdollista. Mitä pidempään haudot (=kävelet), sitä harvinaisempi Pokémon munasta kuoriutuu! Onnenmuna tuplaa kokemuspisteet puolen tunnin ajan - kannattaa siis käyttää aika järkevästi ja esimerkiksi kehittää Pokémonit silloin. Tavaroita voi myös ostaa ihan euroilla, ja lisäksi pelikolikoita voi ansaita jättämällä Pokémonin oman joukkueen salille taistelemaan.

11. Pelaa porukassa

Luren ja Incensen avulla Pokémoneja voi houkutella tietylle alueelle. Ne toimivat sitä tehokkaammin, mitä enemmän niitä on. Käytännössä et siis kilpaile kaverin kanssa samasta Pokémonista - jos viereinen pelaaja löytää Magmarin, se ilmestyy varmasti sinullekin. Tämä on myös oiva tilaisuus tutustua samanhenkisiin ihmisiin: laita Lure pystyyn suosittuun puistoon, niin huomaat kuinka pelaajia alkaa kertyä lähellesi! Muilta pelaajilta saattaa oppia paljon uutta - ja onhan se aika hienoa olla osa tätä mieletöntä Pokémon-yhteisöä!

Lataa Pokémon GO: AndroidilleiOS:lle 

Avainsanat:

pelit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!