Digitalisoituminen sujuvoittaa rakennusprojektien etenemistä

Wise Group hyödyntää digitaalisia sovelluksia, jotka säästävät rakennusprojekteissa aikaa ja kustannuksia. DNA Busineksen tietoliikenneratkaisut antavat hyvän pohjan liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen.

Talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluita tarjoavalla Wise Group Finlandilla on hyvä vauhti päällä, sillä korjausrakentamisen ohella myös uudiskohteiden määrä on kääntynyt kasvuun.

Nopea tiedonkulku sujuvoittaa merkittävästi rakennusprojektien etenemistä, mikä taas tarkoittaa isoja kustannussäästöjä, sanoo Wise Groupin korjausrakentamisen toimialajohtaja Timo Palonkoski.

Videolla Tuomo Nerg kertoo digiviestinnän rakennusalalle tuomista eduista. (Artikkeli jatkuu videon jälkeen)

 

Konserni on kasvanut voimakkaasti orgaanisesti sekä yritysostojen kautta. Suomen ohella yhtiö toimii myös Baltiassa. Konsernissa on nyt yli 520 työntekijää. Wise Groupin korjausrakentamisen toimialajohtaja Timo Palonkoski sanoo, että useissa toimipisteissä toimivalle yritykselle luotettavat tietoliikenneratkaisut ovat äärimmäisen tärkeä asia.

”Jos yhteydet pätkivät, tuotanto katkeaa”, Palonkoski tiivistää.

DNA Business vastaa yhteyksistä

DNA Busineksen Yritysverkko tarjoaa Wise Groupin toimistojen välille datayhteydet, joihin on liitetty palomuuri- ja tietoturvapalvelut. Yhteydenpito työmaakohteisiin hoituu 4G-yhteyksillä. Wise Group hyödyntää myös DNA Mobiilivaihdetta puheluliikenteen hoitamiseen. DNA Toimistoviestintä Google sisältää puolestaan muun muassa työkalut sähköpostiin, kalenteriin ja videoneuvotteluihin. 

”Olemme olleet DNA:n ratkaisuihin erittäin tyytyväisiä. Arvostamme myös palveluhenkistä asennetta. Hommat hoituvat hyvin ja ajallaan”, Palonkoski toteaa.

Oman erityisvaateensa datayhteyksille tuo se, että suunnitteluprojekteissa siirrettävät datamäärät ovat suuria. Eri paikkakunnilla sijaitsevat asiantuntijat tekevät usein töitä samanaikaisesti saman hankkeen parissa. 

Aikaa ja kustannuksia säästyy

Myös tietoturvan rooli korostuu. Älylaitteiden käyttö työmailla lisääntyy, ja rakennushankkeiden osapuolet voivat käyttää yhteisessä tietokannassa säilytettäviä tietoja ja asiakirjoja. Wise Groupin valvojat ovat esimerkiksi siirtyneet sähköisiin tarkastuslomakkeisiin. 

”Aiemmin valvoja teki kohteessa muistiinpanot paperille, ajoi toimistolle, laati pöytäkirjan ja lähetti sen eri osapuolille. Nyt tiedot on saatava mahdollisimman pikaisesti kaikille osapuolille.”

Palonkosken mukaan tiedonkulun nopeutuminen sujuvoittaa merkittävästi rakennusprojektien etenemistä. Se taas tarkoittaa isoja kustannussäästöjä. 

”Loppuasiakaskin on tyytyväinen, jos vaikkapa putkiremontissa asunto on pois käytöstä vain puolitoista kuukautta aiemman kolmen kuukauden sijaan.”

Tehokkuuspaineet kasvavat

Palonkosken mukaan rakennustyömaat muistuttavat tulevaisuudessa entistä enemmän tuotantolaitoksia, joissa asiat tehdään mahdollisimman tehokkaasti ja ilman turhia viivästyksiä eri työvaiheiden välillä.

”Jo nykyisillä digitaalisilla sovelluksilla toimintaa voitaisiin tehostaa huomattavasti, mutta kehitystä hidastaa rakennusalan konservatiivisuus.”

Palonkoski uskoo, että etenkin videoyhteyksien hyödyntäminen lisääntyy vauhdilla. Wise Groupissa on jo siirrytty aikaa säästäviin videotapaamisiin

”Varsinkin ruuhkaisella pääkaupunkiseudulla aikaa säästyy, kun osa palavereista hoituu etänä.”

Palonkoski uskoo, että tulevina vuosina myös osa työmaavalvonnasta hoidetaan videoteitse.

”Projektin tilaaja tai valvoja voi seurata etänä töiden etenemistä ja esimerkiksi todeta, että ikkunatoimitus on saapunut ja asentaminen on alkanut.”

 

***

Artikkeli julkaistu 23.1.2017, päivitetty 25.9.2017

Avainsanat:

Yhteydet Viestintä
 

Lue lisää uudesta työstä

9/2021 DNA Business

Keskitä mobiilipalvelut yhdelle luukulle – toimivat ja oikein valitut ratkaisut tukevat yrityksen kasvua

Yhä useampi työtehtävä hoituu nykyään mobiilisti.
SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline
9/2021 DNA Business

SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline

Neljä asiaa, jotka tekevät tabletista läppäriä näppärämmän työvälineen.
Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa, jossa hän neuvoo yrityksiä muun muassa myynnissä, markkinoinnissa ja johtamisessa.
9/2021 DNA Business

Pizzayrittäjän kasvuneuvo: "Palkkaa ainakin yksi betonibuutsi!"

Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa.
9/2021 Olli Sirkka

Pelataanko teilläkin innovaatiolottoa kahviautomaatilla? Oikeat innovaatiot syntyvät toisin

”Kyllä meillä on innovointikyky pahasti kärsinyt etäilystä”.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.