Langattomalla lähiverkolla on koko ajan enemmän ja enemmän käyttäjiä: IoT-laitteet, puheohjaus, videosisältöjen kulutus ja muu rohmuavat kaistaa. Tästä syystä monelle tuttua Wi-Fi-teknologiaa määrittävää standardia uudistettiin jo vuonna 2018. Uusi standardi (Wi-Fi 802.11ax) on kutsumanimeltään Wi-Fi 6.
Sen ansiosta yhä useampaa laitetta voidaan käyttää tehokkaasti samassa verkossa ja vieläpä entistä paremmalla tiedonsiirtonopeudella. Toisin sanoen Teams-palaverit tai webinaarit rullaavat sujuvasti, vaikka samaa verkkoa käyttäisi iso määrä laitteita.
Mitä Wi-Fi 6:sta sitten pitää tietää? Tässä ainakin kolme kiinnostavaa hyötyä yrityksen näkökulmasta:
- Enemmän laitteita samaan verkkoon. Wi-Fi 6:n ominaisuuksiin kuuluvat OFDMA- ja MU-MIMO-tekniikat säätelevät useamman käyttäjän liikennöintiä verkossa tehokkaasti. OFDMA:n ansiosta eri taajuuksia käyttävät laitteet eivät kilpaile toistensa kanssa kaistasta, vaan datapaketit tulevat ja menevät fiksusti lomittain. Antennitekniikka MU-MIMO puolestaan mahdollistaa jopa kahdeksan laitteen operoinnin samanaikaisesti omilla erillisillä kanavillaan.
- Toimivampia toimistoja ja työtiloja. Kun toimistot muuttuvat älykkäiksi, verkon kapasiteetista kilpailevat työntekijöiden kännyköiden ja tietokoneiden lisäksi myös vaikkapa kattolamput ja talotekniikan sensorit. Wi-Fi 6 kestää kuormituksen, sillä se varaa matalia taajuuksia käyttäville laitteille oman kaistan.
- Parempi akunkesto IoT-laitteille. Wi-Fi 6:een sisältyvä Target Wake Time (TWT) -ominaisuus antaa laitteiden pysyä lepotilassa, kunnes tulee niiden vuoro välittää dataa. Näin sensoreiden akunkesto paranee ja energiaakin säästyy.
Jos siis työpaikallasi käytetään runsaasti verkkoa esimerkiksi videoiden striimaamiseen ja IoT-sensoreita ja muita laitteita alkaa olla useampia, kannattaa Wi-Fi 6 ottaa käyttöön. Jos liiketoiminta nyt tai tulevaisuudessa nojaa peräti AR/VR-teknologiaan tai 8K-videoihin ja massiivisiin latauksiin, voi jopa Wi-Fi6E ja sen tuliterä 6 gigahertsin kaista olla tarpeen.
Käyttöönotto vaatii Wi-Fi 6 -reitittimet. Kaikki entiset laitteet toimivat edelleen, mutta uudet laitteet ovat tarpeen, jotta uuden standardin hyödyntäminen onnistuu.
Tutustu tarkemmin DNA:n lähiverkkopalveluihin ja ota yhteyttä.
Tutustu palveluihin Ota yhteyttä