Blogit

Tämä kyborgi kaipaa päivitystä - ja niin varmaan sinäkin

Olemme teknologian kanssa naimisissa, halusimme tai emme. Tai oikeastaan enemmän kuin naimisissa - olemme sen kanssa arjessa peruuttamattomasti erottamattomissa. Tämä tekee siis meistä kaikista lähes kyborgeja - biologisia olentoja, joissa on myös teknologiaa erottamattomasti istutettuna.

Koska suhde on elimellinen, siitä kannattaa tehdä niin hyvä ja vakaalla pohjalla oleva kuin vain mahdollista.

Itse tein uuden vuoden kunniaksi lupauksen päivittää itseäni useammin ja ylläpitää kyborgiminääni huolellisemmin. Toisin sanoen, päätin opetella käyttämään mukana kulkevaa teknologiaa tehokkaammin toimintatapojeni kehittämisessä ja mahdollistaa kyborgipuoliskoani toimimaan osana minua turvallisesti ja tehokkaasti.

Tärkein kyborgiosani on aina matkassa kulkeva älypuhelimeni.

Etenkin yrittäjälle älypuhelin on usein korvaamaton työväline. Laitteesta on apua arjen haasteissa, mutta toisinaan myös itse laite aiheuttaa haastavia tilanteita.

Jotta voit menestyksellä johdattaa kyborgisen itsesi kohti uusia menestystarinoita, kokosin tähän muutaman neuvon:

  1. Ota selvää ja hanki neuvoja sopivasta laitteesta ja palveluista. Meillä yritysten työntekijöinä vitaalielintoiminnot takaava kyborgiteknologia on usein valmiiksi mietittynä IT:n toimesta, mutta yrittäjillä tilanne on toinen. Yrittäjän on oltava itse aktiivinen ja otettava selvää. Siksi kannustankin erityisesti yrittäjiä tsekkaamaan oman tilanteensa huolellisesti - ehkä peräti ammattilaisen avustamana, jotta aikaa säästyisi muuhun kuin toimimattomien laitteiden kanssa saikkaamiseen. Olitpa yrittäjä tai et, niin välineiden tsekki kannattaa tehdä ajoissa, ennen kuin varsinainen vahinko syntyy laitteen rikkoutumisen tai katoamisen myötä.
     
  2. Suojaa laitteesi ennen kun on myöhäistä. Fyysisen suojan käyttö lisää laitteen käyttöikää ja toimintakuntoisena pysymistä. Siksi puhelinta hankkiessa kannattaa hankkia suojakuori tai vähintäänkin näytön päälle suojakalvo. Sekään ei maksa paljoa, mutta lisää laitteen toimintakuntoa ja käyttöikää kummasti. Laitteen estetiikkaan ohut suojakalvo ei myöskään aiheuta suurempaa kauneusvirhettä.
     
  3. Varmista tärkeät tiedot pilveen. Ihmeellisen usein somesta saa lukea ihmisistä, jotka pyytävät ystäviään lähettämään puhelinnumeroita puhelimensa hukanneelle. Moni tieto on toki korvattavissa ja haettavissa uudelleen, mutta saman tiedon etsimiseen moneen kertaan menee turhaan aikaa, ja tietojen hukkuminen aiheuttaa suotta harmaita hiuksia. Siksi: ota käyttöön ja hyödynnä pilvipalveluja niin, että koko osoitekirjasi on tallessa, valokuvien ja dokumenttien ym. taulukoidesi ja materiaaliesi kanssa, vaikka älypuhelimesi sattuisi hukkumaan tai vakavasti rikkoutumaan.
     
  4. Muista päivittää myös itseäsi. Itse päätin opetella uudelleen Outlookin ja Trellon tehokäyttöä ajankäytön parantamisessa ja to-do- ja tehtävälistojen tekemisessä. Palvelujen käytettävyys mobiilina on yhä useammin niin hyvin suunniteltua, että aina mukana kulkeva laite toimii varamuistina, kalenterina, muistuttajana, reittioppaana, välineenä pankkiasioiden hoitamisessa ja monessa muussa toimessa todella hyvin, tai ainakin riittävän hyvin. Ajattomia vinkkejä sähköpostin käyttöön löytyy aiemmista artikkeleistamme kuten Ajanhallinnan asiantuntijan vinkit sähköpostin käyttöön ja Suunnitelmallisuus tuo työhön uutta imua. Myös Työterveyslaitoksen sivuilta löytyy erittäin hyviä vinkkejä niin yrittäjille kuin meille muillekin.

Osa vinkeistä voi kuulostaa itsestäänselvyyksiltä. Paradoksaalista itsestäänselvyyksissä kuitenkin on, että ne eivät missään nimessä ole automaattisesti vallitsevia tai yleisiä arjen käytäntöjä meillä kenelläkään. Siksi itsestäänselvyyksiä kannattaa miettiä mieluummin useammin kuin harvemmin - konkretisoituvatko ne todella omassa tekemisessä.

Kuten polkupyörää, autoa ja mopoa, myös kyborgia pitää huoltaa säännöllisesti eikä vain silloin kun jokin ei toimi. Päivitystarpeita puhelimeen ja omaan tekemiseen kannattaa arvioida ja tehdä pitkin vuotta useamman kerran oman oppimisen myötä. Usein ja pieniämuutoksia tekemällä ja omaa tekemistä seuraamalla voi kokonaisessa vuodessa saada aikaan vaikka mitä. Kokeile vaikka!

Katso myös videoltamikä on pinnalla mobiilissa juuri nyt >

 

Simo Kovalainen
Myyntijohtaja, DNA Oyj

Avainsanat:

Mobiili Vinkit

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Vain oppiva organisaatio voi selvitä tekoälyn aikakaudesta voittajana

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

”Maalaisjärki on iso osa tietoturvaa” – kyberturvallisuuden lehtori Pia Satopää tietää, missä voisimme kehittyä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Kokeilemalla kohti tekoälyvallankumousta – nyt on yritysjohdon aika toimia

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly innostaa sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäjiä: ”Jos tätä ei Suomessa saada tehtyä, niin missä sitten?”

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.