Talouskasvun comeback perustuu osaamiseen

Nokian valtakaudella Suomessa koulutettiin kymmeniä tuhansia tietoliikenneinsinöörejä. Jälkikäteen on arvosteltu yhteiskunnan liian suurta panostusta yksipuoliseen koulutukseen Nokian ehdoilla. Insinöörien työttömyys onkin tänä vuonna suurin sitten 90-luvun laman.

Osaamisen perusta Suomessa kuitenkin on, ja se mahdollistaa talouskasvun comebackin tekemisen.

Tulevaisuudessa yritykset ostavat yhä enemmän aineettomia digitaalisia palveluita, ja siinä mahdollisuutemme päästä maailmanmarkkinoille ovat hyvät.

Digitaalisissa palveluissa myytävä tuote yhä useammin muodostuu informaatiosta ja sen arvosta asiakkaalle. Arvokkain tieto edellyttää myös älykkäitä sensoreita ja elektronisia laitteita sekä niitä tukevia tietojärjestelmiä.

Vankka tietoliikenneosaaminen on täysin hyödynnettävissä muun muassa IoT:n alueella. Hyvä esimerkki on vaikkapa Econet, joka vie sensorit vesimittareihin, jolloin vedenkulutusta voidaan valvoa etänä.

Yhdistämällä tietoliikenneosaamiseen palveluiden innovoinnin, kehittämisen ja suunnittelun muotoilun keinoin on maailman valloitus täysin mahdollista. Asiakaskokemukseenkin on investoitava ja sen kehittämisessä viestintä- ja tietojärjestelmien integraatio on avainroolissa.

Vastuu asiakaskokemuksesta ei ole yksin insinöörillä, se on koko yrityksellä johdosta alkaen.

Kun ansaintalogiikka ja liiketoimintamallit mullistuvat ja asiakkaat maksavat digitaalisesta informaatiosta sen tuottaman arvon mukaan, tarvitaan myös luovia rahoitusratkaisuja sekä riskinottokykyisiä sijoittajia.

Niinpä ”Suomi saarelta” kannattaa rohkeasti suunnistaa palvelukonseptin kanssa sinne, missä suuret ongelmat odottavat uusia ja luovia ratkaisuja.

 

Tämä blogikirjoitus on julkaistu Kauppalehdessä 16.11.2016.

Avainsanat:

IoT Asiakaskokemus Innovaatio

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.