Blogit

Omnitele mittasi liittymänopeuksia Turun seudulla: DNA:nverkko on alueen nopein! 

Konsulttiyhtiö Omnitelen tutkimuksessa tarkasteltiin mobiiliverkkojen tiedonsiirtonopeuksia Turussa, Naantalissa, Kaarinassa ja Raisiossa. Lisäksi mittauksia toteutettiin pääkaupunkiseudulla ja Tampereen seudulla.

Suurin keskimääräinen latausnopeus saavutettiin DNA:n liittymällä (538  Mbit/s), toiseksi suurin Elisan liittymällä (414 Mbit/s), ja Telian liittymällä kolmanneksi suurin, (398  Mbit/s). DNA oli myös Turun seudulla nopein (544 Mbit/s).

Turun seudun mittaukset tehtiin Turussa, Naantalissa, Raisiossa ja Kaarinassa. Lisäksi mittauksia tehtiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Pirkkalassa, Nokialla, Ylöjärvellä ja Kangasalla.

DNA:n liittymän keskimääräinen latausnopeus oli suurin jokaisessa mitatussa kaupungissa ja parhaimmillaan jopa 30–35 prosenttia kilpailijoita korkeampi. Tutkimus toteutettiin operaattoreiden nopeimmilla 5G-kuluttajaliittymillä ja 5G-kyvykkäillä älypuhelimilla.

Tiedonsiirtonopeudet ja operaattoreiden keskinäinen järjestys vaihtelivat paikkakohtaisesti mitattujen alueiden sisällä. Tulokset on esitetty aluekohtaisina keskiarvoina. Tutkimuksessa olivat mukana DNA:n mobiiliverkkojen lisäksi Elisan ja Telian verkot.

Käyttäjäkokemuksen kannalta saapuvan liikenteen latausnopeus lienee tärkein tunnusluku, sillä suurin osa mobiiliverkkojen liikenteestä suuntautuu nimenomaan tukiasemalta käyttäjälle. Mitä nopeampi yhteys on, sitä nopeammin verkkosivut, videot ja muut sisällöt latautuvat.

Nopea verkkoyhteys on toimivan arjen vaatimus – DNA:n kuuluvuusalueella jo yli puolet suomalaisista

Etätyön lisääntyminen on kasvattanut datan määrän kasvuun ja yrityksen kommunikaatiokin toimii monessa paikassa erinäisten sovellusten, kuten Slackin, Teamsin tai Whatsappin, välityksellä. Netin avulla hoituvat niin työt, yhteydenpito, päivittäiset askareet kuin viihdesisältöjen kulutus ja pelaaminenkin. Nopea verkko helpottaa myös esimerkiksi yrityksen pilvipalveluiden käyttöä.

Panostaminen jouheviin ja nopeisiin liittymiin lisääkin työtehoa, kun aikaa ei kulu harmaiden hiusten nyppimiseen, mitä tökkivät videopalaverit helposti edistävät. DNA:lla marraskuun myydyimpien puhelinten joukossa jo lähes kaikki puhelimet olivat 5G-mallisia. 5G-liittymällä pääseekin nauttimaan maanlaajuisesti kasvaneista nopeuksista.

DNA:n jatkuvasti laajenevan 5G-verkon kuuluvuusalue kattaa jo yli 3,5 miljoonaa ihmistä, eli yli puolet suomalaisista liki 140 eri paikkakunnalla.

 

Saivatko uutiset innostumaan 5G:stä? Surffaa DNA:n sivuille ja tutustu 5G-tarjontaamme

Avainsanat:

Mobiili 4G 5G

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Vain oppiva organisaatio voi selvitä tekoälyn aikakaudesta voittajana

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

”Maalaisjärki on iso osa tietoturvaa” – kyberturvallisuuden lehtori Pia Satopää tietää, missä voisimme kehittyä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Kokeilemalla kohti tekoälyvallankumousta – nyt on yritysjohdon aika toimia

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly innostaa sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäjiä: ”Jos tätä ei Suomessa saada tehtyä, niin missä sitten?”

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.