Konsulttiyhtiö Omnitelen tutkimuksessa tarkasteltiin mobiiliverkkojen tiedonsiirtonopeuksia Tampereella, Pirkkalassa, Nokialla, Ylöjärvellä ja Kangasalla. Lisäksi mittauksia toteutettiin pääkaupunkiseudulla ja Turun seudulla.
Suurin keskimääräinen latausnopeus saavutettiin DNA:n liittymällä (538 Mbit/s), toiseksi suurin Elisan liittymällä (414 Mbit/s), ja Telian liittymällä kolmanneksi suurin, (398 Mbit/s). DNA oli myös Tampereen seudulla nopein (527 Mbit/s).
Tampereen seudun mittaukset toteutettiin Tampereella, Pirkkalassa, Nokialla, Ylöjärvellä ja Kangasalla. Lisäksi mittauksia toteutettiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Naantalissa, Raisiossa ja Kaarinassa.
DNA:n liittymän keskimääräinen latausnopeus oli suurin jokaisessa mitatussa kaupungissa ja parhaimmillaan jopa 30–35 prosenttia kilpailijoita korkeampi. Tutkimus toteutettiin operaattoreiden nopeimmilla 5G-kuluttajaliittymillä ja 5G-kyvykkäillä älypuhelimilla.
Tiedonsiirtonopeudet ja operaattoreiden keskinäinen järjestys vaihtelivat paikkakohtaisesti mitattujen alueiden sisällä. Tulokset on esitetty aluekohtaisina keskiarvoina. Tutkimuksessa olivat mukana DNA:n mobiiliverkkojen lisäksi Elisan ja Telian verkot.
Käyttäjäkokemuksen kannalta saapuvan liikenteen latausnopeus lienee tärkein tunnusluku, sillä suurin osa mobiiliverkkojen liikenteestä suuntautuu nimenomaan tukiasemalta käyttäjälle. Mitä nopeampi yhteys on, sitä nopeammin verkkosivut, videot ja muut sisällöt latautuvat.
Nopea verkkoyhteys on toimivan arjen vaatimus – DNA:n kuuluvuusalueella jo yli puolet suomalaisista
Etätyön lisääntyminen on kasvattanut datan määrää ja yritysten kommunikaatiokin toimii monessa paikassa erinäisten sovellusten, kuten Slackin, Teamsin tai Whatsappin, välityksellä. Netin avulla hoituvat niin työt, yhteydenpito, päivittäiset askareet kuin viihdesisältöjen kulutus ja pelaaminenkin. Nopea verkko helpottaa myös esimerkiksi yrityksen pilvipalveluiden käyttöä.
Panostaminen jouheviin ja nopeisiin liittymiin lisääkin työtehoa, kun aikaa ei kulu harmaiden hiusten nyppimiseen, mitä tökkivät videopalaverit helposti edistävät. DNA:lla marraskuun myydyimpien puhelinten joukossa jo lähes kaikki puhelimet olivat 5G-mallisia. 5G-liittymällä pääseekin nauttimaan maanlaajuisesti kasvaneista nopeuksista.
DNA:n jatkuvasti laajenevan 5G-verkon kuuluvuusalue kattaa jo yli 3,5 miljoonaa ihmistä, eli yli puolet suomalaisista liki 140 eri paikkakunnalla.
Saivatko uutiset innostumaan 5G:stä? Surffaa DNA:n sivuille ja tutustu 5G-tarjontaamme!