Blogit

Koti tai hoivakoti − langattomuus mahdollistaa palvelut ja turvan

Vanhuksen toimintakyky heikkenee – pitääkö muuttaa palvelujen äärelle? Omaishoitajan liikkuminen heikkenee – onko muistisairaan pysyttävä kotona? Sairaanhoitajan pitäisi seurata haavan paranemista päivittäin – onko fyysiselle tarkastuskäynnille vaihtoehtoa?

Langattomia hyvinvointisovelluksia ja turvaratkaisuja kehitetään Suomessa runsaasti, koska suomalaiset laadukkaat matkapuhelinverkot luovat vakaan ja kattavan perustan uusille palveluille. Sote-uudistuksen tullessa vanhat toimintamallit ja rakenteet joudutaan arvioimaan uudelleen. Nyt on mahdollista ottaa käyttöön uusia ratkaisuja, jotka hyödyttävät sekä käyttäjää että maksajaa. Sekä taloudellisesti että käyttäjän elämänlaadun kannalta.

Moderni matkapuhelinverkko mahdollistaa nykyään hyvälaatuisen, salatun ja kontrolloidun videoyhteyden.  Hyvän kännykän hinnalla saa tarvittavat laitteet asennettuna ja testattuna käyttäjän asuntoon asti, jolloin vältetään osa terveyskeskuskäynneistä ja käynnin riskeistä (infektiot, liikkuminen).

Kun muistihäiriöisellä on paikantava turvaranneke hän voi liikkua kodin ulkopuolella turvallisesti yksinkin, mikä tutkimusten mukaan parantaa myös omaishoitajan elämänlaatua merkittävästi.

Antureita ja laitteita, joita ennen voitiin käyttää vain sairaalaympäristössä, on yhä enemmän kotikäytössä. Lääkäri saa nopeasti ja luotettavasti antureiden ja hoitajien kirjaustiedot verkon kautta tietokoneelle tai älypuhelimeen.

Sosiaali-ja terveysministeriö on juuri julkistanut uudet kärkihankkeet, joita rahoitetaan yhteensä 14,2 miljoonalla eurolla. Useimpien hankkeiden yhdistävä tekijä on koti ja sinne langattomasti tuotavat palvelut ja uudet toimintamallit.

Mobiilidatan uusien käyttötapojen ansiosta matkapuhelinverkko on myös kodin hyvinvointiverkko.

Kirjoittaja on mobiiliverkossa toimivia turvarannekkeita kehittävän ja valmistavan suomalaisen Everonin tuotejohtaja Tommi Lunden.

Avainsanat:

Digitalisaatio Verkko Yhteydet Mobiili Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2025 DNA Yrityksille

”Älä tee itsestäsi maalia” – pk-yritykset pääsevät tietoturvassa pitkälle järjestelmällisyydellä

Blogi
5/2025 Toni Vartiainen

Tiedän, miten vene upotetaan – ja mihin organisaatiossasi seuraavaksi hyökätään 

Artikkeli
5/2025 DNA Yrityksille

Yrittäjä! DNA Kaupoissa on nyt mahdollista hoitaa yritysasiointia

Artikkeli
4/2025 DNA Yrityksille

Ketteriä kumppanuuksia ja kestävyyttä – Espoo näyttää suuntaa julkiselle digikehitykselle

Artikkeli
4/2025 DNA Yrityksille

Ennakointi voi pelastaa liiketoimintasi jatkuvuuden – Miten yrityksesi on varautunut poikkeustilanteisiin?

Teknologiatrendit 2025

Teknologian vuosi 2025 on lunastusten aikaa: tekoälylle asetetut odotukset alkavat konkretisoitua, siviili- ja puolustusteknologioiden käyttöulottuvuudet laajenevat ja yritysten kestävän kehityksen tavoitteita jalkautetaan käytäntöön.

Mitkä trendit tulevat vaikuttamaan merkittävästi tulevaisuuteemme niin arjessa kuin sen ulkopuolella?

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.