IoT-kisa käydään internetin säännöillä: voittava joukkue tarvitsee globaalia skaalaa

Meillä koripallon ystävillä on viime aikoina ollut mahdollisuus nauttia poikkeuksellisen hienosta kansainvälisestä menestyksestä. On nähty Susijengi-ilmiö, miesten EM-kotikisat Suomi100-juhlavuonna, Petteri Koposen paluu Euroopan huipulle Barcelonassa sekä Lauri Markkasen menestys Chicagossa, tarunhohtoisessa NBA:ssa. Mistä nämä voiton avaimet ovat yhtäkkiä löytyneet?

1990-luvulla Chicago Bullsia johdattivat voitosta voittoon tähtivalmentaja Phil Jackson ja tähtipelaaja Michael Jordan. Valmentajan mukaan "there is no I in the team", kun taas pelaajan mukaan "there is an I in the win".

Olivatko Chicago Bullsin saavuttamat kuusi mestaruutta tähtipelaajan saavutuksia, vaiko hyvän valmennuksen ja monipuolisista pelaajista yhteen hitsautuneen joukkueen?

NBA:ssa on havahduttu siihen, että kilpailu pelipaikoista on muuttunut ennätyksellisen kansainväliseksi. Yhteensä 30 joukkueessa on nyt pelaajia peräti 42 eri maasta. Yksi tämän vuosituhannen menestyneimmistä NBA-seuroista, San Antonio Spurs, onkin jo pitkään perustanut voittavan pelitapansa kansainvälisten roolipelaajien saumattoman yhteistyön varaan.

Spursin valmentajavelhoa Greg Popovichia arvostetaan nimenomaan kansainvälisten roolipelaajien kehittämisessä ja hyödyntämisessä. Puhutaan peliälyn hyödyntämisestä oivalluttavassa pelitavassa. Toki kansainvälisestä kokoonpanosta on muitakin etuja, kuten fanituotteiden globaali menekki ja massiiviset tv-tuotot.

Myös bisnesmaailmassa on aika havahtua siihen, että kansainvälisyys on täyttä totta ja vahvuuksilla pelaaminen on voittava strategia.

Nopeasti kasvavassa IoT-liiketoiminnassa kansainvälisyys on kiinteä osa päivittäistä treeniohjelmaa ja samalla välttämätön edellytys menestykselle tulevaisuudessa. IoT-liiketoimintaympäristössä tarvitaan avointa keskustelua ja rajapintoja esimerkiksi kumppaneiden, teknologioiden, taajuuksien, sisämarkkinoiden, viranomaisten, standardien, tietoturvavaatimusten, alustojen, arvoketjujen, pilviympäristöjen, vertikaalien, asiakkaiden, loppuasiakkaiden ja yhteisöjen kanssa.

Useamman vuoden kokemuksella IoT-teknologioista ja -liiketoimintamalleista tiivistäisin alan ytimeksi ”there is an I in the IoT”, ja tässä tapauksessa I viittaa nimenomaan internetiin alkuperäisiin perusperiaatteisiin ja pelifilosofiaan: avoimuuteen ja yhteistyöhön. Tähtipelaajat eivät yksin riitä, kun menestys on joukkuepeliä.

Voittavan kokoonpanon on rakennuttava kestävästi kehittyvällä tavalla. Globaalin talouden realiteetit on hyvä tunnustaa viimeistään nyt, kun nopeasti kehittyvän IoT-markkinan seuraavat pudotuspelit lähestyvät. Omien vahvuuksien varaan rakentuva rooli on pystyttävä tunnistamaan ja viestimään selvästi, jotta positio avaisi ovet sekä kotimaisiin, kansainvälisiin että ulkomailta kotimaahan tehtäviin IoT-toteutuksiin.

Operaattorina meillä on selkeä pelipaikka globalisoituvalla IoT-kentällä: olemme ensisijaisesti liitettävyyden mahdollistaja. Harjoituskaudella keskityimme pitämään mielemme avoimina, hankkimaan riittävän pohjakunnon sekä luomaan voittavan joukkuekemian. Tavoitekin on kirkas: tuoda IoT-markkinoille globaalisti skaalautuva pelitapa.

Koska vain muutos on pysyvää, oheisharjoittelun on jatkuttava tauotta myös kisakaudella. On tuotava kentälle uutta teknologiaapalveltava globaalisti ja mahdollistettava turvallinen skaalautuminen. Kotimaan poikkeuksellisen hyvin toimivalla kentällä on huolehdittava jatkuvasta suorituskyvyn ja kustannustehokkuuden kehittämisestä.

Kun alustatalouden panokset kasvavat, me haluamme olla osa joukkuetta, jonka tähtipelaajat - asiakkaamme - rakentavat kansainvälisessä kilpailussa voittavia IoT-menestystarinoita.

Koripallotähtemme maailmalla ovat jo näyttäneet, että meillä suomalaisilla on rahkeita menestyä yhdessä maailman suurimmista ja kilpailluimmista palloilu- ja joukkuelajeista. Olisipa hienoa nähdä myös suomalaisen IoT-palvelun nousevan joukkuepelin edelläkävijäksi ja ottavan kansainvälistyneessä IoT-markkinassa haltuunsa Lauri Markkasen lempinimen - the Finnisher.

Tervetuloa käymään kanssamme läpi voittavaa pelifilosofiaasi Helsingin Nordic IoT Week -tapahtumassa 17.-18. huhtikuuta. Lue myös suomalaisille yrityksille oleellisimmat poimintamme tutkimusyhtiö Forresterin tämän vuoden kuumimmista IoT-trendeistä!

Avainsanat:

IoT

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.