Blogit

5G vapauttaa raskassarjalaisetkin kenttätyöhön

Mobiilidatan nopeus jopa kymmenkertaistuu 5G-yhteyksien myötä. Ensimmäisten joukossa vauhdin hurmasta pääsevät nauttimaan liikkuvan laajakaistan käyttäjät, joille mokkula tarjoilee 5G-yhteydet läppäriin.

5G-yhteydet tuovat mahdollisuuden paikasta riippumattomaan työskentelyyn myös tietoliikenneintensiivistä työtä tekeville. Eli heille, jotka käsittelevät jatkuvasti suuria tiedostoja verkon yli.

Esimerkiksi rakennusteollisuus, insinööri- ja suunnittelutoimistot, mainostoimistot ja arkkitehdit hyötyvät vauhtibuustista selvästi. Työssä tarvittavien tyypillisesti raskaiden CAD-ohjelmien ja tietomallien pyörittely ei rajoitu enää toimistolle. Jättiläismäisten tiedostojen saantiaika on 5G-alueen työmailla käytännössä sama kuin valokuidun välityksellä.

Kasvanut kapasiteetti mahdollistaa myös entistä korkealaatuisemman videon välittämisen mobiilisti. Vaikkapa juuri rakennustyömaille saadaan tarvittaessa heittämällä pystyyn kameravalvonta.

Huima nopeus on vain yksi 5G:n valteista. Seuraavan sukupolven teknologia tuo hyötyjä toimialasta riippumatta.

Pieni yritys, jonka osaajat liikkuvat paljon, voi yksinkertaistaa verkkoinfraansa ja käyttää 5G:n liikkuvia laajakaistoja pääasiallisena verkkoyhteytenä. Yritykselle voidaan toteuttaa myös oma, suljettu mobiilidataverkko APN-palvelulla suojaamaan sisäistä liikennettä.

Ja jos nettipiuha on yrityksen elämänlanka, 5G:n voi tuoda pääyhteyden rinnalle varayhteydeksi – ja sitä voi hyödyntää joustavasti myös etätyöskentelyyn. Työntekijä ei enää tarvitse työkäyttöön erillistä verkkoyhteyttä kotiin työnantajan tarjoaman, mukana liikkuvan 5G:n ansiosta.

5G-verkko laajenee lähivuosina vaiheittain, alkaen suurimpien kaupunkien keskustoista. 5G:n käyttöönottoa varten ei tarvitse odotella täydellistä verkkopeittoa – yhteys toimii myös saumattomasti 4G:llä, jos 5G ei ole vielä käytettävissä.
 

Lue 5G:n liiketoimintahyödyistä lisää maksuttomasta e-kirjastamme!

Lataa e-kirja

Avainsanat:

5G Verkko Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.