5G lunastaa lupauksensa

Teknologian kehitys on vähän niin kuin parisuhde. Ensin rakastutaan silmittömästi ja katsotaan toista ruusunpunaisten silmälasien läpi. Jossain kohtaa toisen tavat alkavat ärsyttää ja yhteiselo takkuilee. Jos tästä alhosta päästään yli, niin seuraa tasainen ja mukava nousun vaihe, jossa toisen hyviä puolia alkaa taas arvostaa eikä erilaisuuskaan harmita.

Konsulttiyhtiö Gartner ei ole lähtenyt näin lennokkaisiin vertauskuviin, mutta sen legendaarinen hypekäyrä kuvaa suurin piirtein saman kehityskulun. Siinä teknologian mahdollisuuksista ensin innostutaan ja odotukset kasvavat valtaviksi. Hypekäyrän huipulta suunta onkin sitten alas, kun huomataan että ei se niin helppoa ollutkaan ja kaikki lupaukset eivät heti toteutuneetkaan. Ja lopulta seuraa tasainen kasvun vaihe, kun teknologian mahdollisuuksia opitaan oikeasti hyödyntämään.

5G:stä on puhuttu jo pitkään ja välillä suuresta yleisöstä on varmasti tuntunut, että tuleekohan tästä yhtään mitään. Siksi onkin todella mukavaa päästä toteamaan, että kyllä on tullut ja tulee olemaan vielä enemmänkin!

Alkuvuoden aikana DNA:n 5G-palvelut ovat saatavilla yli 20 paikkakunnalla. Silloin 5G tavoittaa jo merkittävän osan suomalaisista.

Nyt olemme tilanteessa, jossa palvelua laajennetaan jatkuvasti ja ripeään tahtiin, ja kasvu ruokkii kasvua. 5G alkaa tuoda aitoja hyötyjä yrityksille, ja toivottavasti myös uusia liiketoiminnan innovaatioita syntyy, kun kaikki teknologian mahdollisuudet ymmärretään. Esimerkiksi esineiden internetille tulee uusia ulottuvuuksia, kun verkko kestää nikottelematta valtavan määrän yhteyksiä ja verkkoon liitettyjen laitteiden akut kestävät pitempään.

5G on myös demokraattinen teknologia, sillä se hyödyttää kaikenkokoisia ja -tyyppisiä yrityksiä. Pienen yrityksen tietoliikenneinfra voidaan rakentaa kokonaan 5G:n varaan, isompi taas voi pian hankkia eri toimipisteisiin pää- tai varayhteydeksi huippunopean kiinteän 5G-liittymän (Fixed Wireless Access, FWA). Liikkuvaa työtä tekevät saavat uusia mahdollisuuksia, kun suuretkin tiedostot tai tarkka videokuva siirtyvät viiveettä mobiilisti.

5G tulee tehostamaan liiketoimintaa monilla eri toimialoilla.

Terveydenhuollossa voidaan lähettää tarkkaa ja reaaliaikaista kuvaa etädiagnostiikkaa varten. Nopeasti toistensa kanssa keskustelevat älykkäät sensorit vievät tehdasautomaation uudelle tasolle. Ja paljon muuta.

Nyky-yhteiskunnan toimivuudelle varmatoimiset ja nopeat yhteydet ovat käytännössä välttämättömyys. Myös siksi on tärkeää, että 5G etenee hyvässä aikataulussa yhä useamman käyttöön.
 

Haluatko kuulla viimeisimmät tiedot 5G:n kehityksestä ja siitä, mitä hyötyä teknologiasta on sinulle?

Päivitetty 5G-oppaamme kertoo, missä juuri nyt mennään. 

Lataa maksuton opas

Avainsanat:

5G Verkko
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.