Blogit

5G-verkon rakentaminen etenee ripeästi – alkuvuoden aikana yli 20 paikkakuntaa pääsee 5G-vauhtiin!

Viime vuonna alkanut 5G-verkon rakentaminen on vain kiihtynyt vuodenvaihteen jälkeen. Rakennusurakka on valtava, ja tukiasemia on päivitettävä ja asennettava tuhansia ennen kuin 5G-verkko kattaa koko Suomen. Projekti kestääkin useita vuosia, mutta jo tänä vuonna verkon kattavuus laajenee merkittävästi.

DNA:n 5G-palvelut ovat jo saatavilla Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Hyvinkäällä. 5G-rakentaminen edellä mainituilla alueilla jatkuu ja leviää vauhdilla myös uusille paikkakunnille.

Alkuvuoden aikana DNA:n 5G-verkko laajenee Espooseen, Ouluun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle, Raumalle, Poriin, Raisioon, Heinolaan, Nokialle, Pirkkalaan, Ylöjärvelle, Lempäälään, Sipooseen, Ruskoon ja Lietoon.

 

 

Suomi on 5G-verkkojen kärkimaita

Suomen tilanne 5G-verkkojen rakentamisessa on poikkeuksellinen muuhun maailmaan verrattuna. Suomeen on jo luotu kattava pohja 4G-verkoilla, joten tänne ei tarvitse tehdä laajoja runkoverkon investointeja, kuten esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Tukiasemaa päivittäessä sen fyysinen rakenne ei juurikaan muutu. Laitteet muokataan vastaamaan uusia vaatimuksia, ja 5G tuokin enemmän muutoksia verkon rakenteeseen tukiasemia ylemmällä tasolla.

Yritysasiakkaille on jo tarjolla neljä erilaista 5G-liittymää, joihin kaikkiin sisältyy rajaton datan käyttö Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa sekä EU-datapaketit. Saatavilla on myös koti- ja yrityskäyttöön soveltuva 5G-laajakaistareititin, jonka avulla käyttöön saa korkeammat tiedonsiirtonopeudet ja alhaisemmat viiveet.

5G-laitevalikoima kasvaa kevään aikana, kun uusia kiinnostavia malleja julkaistaan. Laitteet tulevat myyntiin heti, kun laitevalmistajat pystyvät niitä toimittamaan.

Lataa maksuton e-kirja ja opi kaikki, mitä yrityspäättäjän pitää tietää 5G:stä!

 

Avainsanat:

5G Verkko Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.