Blogit

5G vie tietomallien sujuvan pyörittelyn myös toimiston ulkopuolelle

Mobiilidatan nopeus jopa kymmenkertaistuu 5G-yhteyksien myötä. Ensimmäisten joukossa vauhdin hurmasta pääsevät nauttimaan liikkuvan laajakaistan käyttäjät, joille mokkula tarjoilee 5G-yhteydet läppäriin.

DNA aloitti 5G-liittymien myynnin tammikuussa ja laajentaa verkkoa nopeaan tahtiin – alkuvuoden aikana DNA ottaa 5G-verkon käyttöön yli 20 paikkakunnalla. 5G:n käyttöönottoa varten ei tarvitse odotella täydellistä verkkopeittoa – yhteys toimii myös saumattomasti 4G:llä, jos 5G ei ole vielä käytettävissä.

5G-yhteydet tuovat mahdollisuuden paikasta riippumattomaan työskentelyyn myös tietoliikenneintensiivistä työtä tekeville. Eli heille, jotka käsittelevät jatkuvasti suuria tiedostoja verkon yli.

Esimerkiksi rakennusteollisuus, insinööri- ja suunnittelutoimistot, mainostoimistot ja arkkitehdit hyötyvät vauhtibuustista selvästi. Työssä tarvittavien raskaiden CAD-ohjelmien ja tietomallien pyörittely ei rajoitu enää toimistolle. Jättiläismäisten tiedostojen latausaika on 5G-alueen työmailla sama kuin valokuidun välityksellä.

Kasvanut kapasiteetti mahdollistaa myös entistä korkealaatuisemman videon välittämisen mobiilisti. Vaikkapa juuri rakennustyömaille saadaan tarvittaessa heittämällä pystyyn kameravalvonta.

Huima nopeus on vain yksi 5G:n valteista. Seuraavan sukupolven teknologia tuo hyötyjä toimialasta riippumatta.

Pieni yritys, jonka osaajat liikkuvat paljon, voi yksinkertaistaa verkkoinfraansa ja käyttää 5G:n liikkuvia laajakaistoja pääasiallisena verkkoyhteytenä. Yritykselle voidaan toteuttaa myös oma, suljettu mobiilidataverkko APN-palvelulla suojaamaan sisäistä liikennettä. 5G-mokkula taikoo toimistolle kuidunveroisen maksiminopeuden helposti ja vaivattomasti.

Ja jos nettipiuha on yrityksen elämänlanka, 5G voi toimia pääyhteyden rinnalla varayhteytenä ja etätyöskentelyn joustavana apuna. Työntekijä ei enää tarvitse työkäyttöön erillistä kotiyhteyttä, vaan voi käyttää työnantajan tarjoamaa, mukana liikkuvaa 5G:tä myös kotona työskennellessään.

Lataa maksuton e-kirja ja lue lisää 5G:n liiketoimintahyödyistä!

LATAA E-KIRJA

Avainsanat:

5G Verkko

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.