Blogit

#iotnextlevel taklaa pk-yritysten digihaasteita avoimella kilpailulla

Siinä missä startupit ja suuryritykset porskuttavat digitaalisten ratkaisujen aallonharjalla, monille pk-yrityksille digikehitys on haasteellinen taival. Kun paukut on laitettu oman ydinliiketoiminnan rakentamiseen, ei erityisosaamista vaativien lisäratkaisujen kehittämiseen ole löytynyt resursseja.  

Muun muassa IoT Connectivity -ratkaisuja tarjoava DNA halusi rohkaista yrityksiä tekemään digitaalisia avauksia kutsumalla koolle puolueettoman asiantuntijaraadin valitsemaan kolme pk-yritystä, joiden liiketoiminnalle digiratkaisuista voisi olla erityisen paljon hyötyä

Näin syntyi #iotnextlevel –kilpailu, jossa raadin valitsemat Snellman Pro, Martela ja Finnsementti hakevat avoimen kilpailun kautta ratkaisuja digiliiketoimintansa kehittämiseen. 

#iotnextlevel-kilpailusta haetaan tehokkuutta

Kilpailussa elintarviketeollisuutta edustaa Snellman Pro, joka tarjoaa korkealaatuisia tuote- ja palveluratkaisuja ammattikeittiöille. Yritys työllisti 22 henkeä vuonna 2017 ja sen liikevaihto oli 24 miljoonaa euroa. Snellman Pro on yksi viidestä Snellman-konsernin tytäryhtiöstä.

#iotnextlevel-kilpailun kautta Snellman Pro hakee ratkaisuja, joilla voidaan vähentää ammattikeittiöiden hävikkiä tuomalla älyratkaisuja tuotanto- ja toimitusprosessiinsa. 

Kilpailussa on mukana myös Martela, yksi Pohjoismaiden johtavista työ- ja oppimisympäristöjä toteuttavista yrityksistä. Vuonna 2017 Martela-konsernin liikevaihto oli 109,5 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli runsaat 500 henkilöä.

#iotnextlevel-kilpailussa Martela hakee keinoja tuottaa asiakkailleen tehokkaampia ja tuottavampia työympäristöjä. Tähän pyritään mallintamalla asiakkaiden tiloja ja kehittämällä ratkaisuja, joilla tilojen ja kalusteiden käyttöä voi seurata jopa reaaliaikaisesti. 

Kolmas kilpailija, Finnsementti, on Suomen merkittävin sementinvalmistaja. Nykyään yrityksen tehtaalla tehostetaan perinteistä valmistusprosessia digitalisaation keinoin.

Finnsementin koneiden pitäisi pyöriä tehtaalla vuorokauden ympäri, lukuun ottamatta vuosittaista huoltoseisokkia. #iotnextlevel-kilpailussa Finnsementti hakee keinoja datapohjaisen, tehokkaan ja ennakoivan huoltotyökalun rakentamiseksi.

Kilpailu käynnissä, osallistu keskusteluun!

Toukokuun 2018 aikana yritykset valitsevat saapuneista ratkaisuehdotuksista kolme, joista valittavasta voittajaehdotuksesta lähdetään elokuussa rakentamaan pilottia yritysten aitoon liiketoimintaympäristöön, ja vuoden lopulla selviää, miten pilottihankkeet ovat menestyneet.

Seuraa kilpailua ja osallistu keskusteluun somessa hashtagilla #iotnextlevel!

Avainsanat:

IoT

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

5G laajenee vauhdilla, ja siitä hyötyvät niin yritykset kuin kotitaloudet – ”Kun työt tehdään pilvessä, on yhteyden nopeudella todella väliä”

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.