Blogit

Taloyhtiön peruskorjauksen yhteydessä kannattaa uudistaa myös sisäverkko

Sisäverkko on osa kiinteistön perusvarustusta, jonka pitää olla kunnossa siinä missä kohteen sähköjärjestelmänkin. Näin ollen myös sisäverkosta täytyy pitää huolta, ja tämän kokonaan uudistamisella kohteeseen voidaan mahdollistaa jopa uusia palveluita. Mitä sisäverkolla sitten tarkoitetaan ja mitä sille kannattaa tehdä?

Kiinteistön sisäverkoilla tarkoitetaan kiinteistön sisäisiä viestintäverkkoja, joissa välitetään televisio-, laajakaista- ja puhelinpalveluja”, kertoo DNA:n liityntäverkkojen ja laitetilojen osastopäällikkö Ari Kurkela.

Sisäverkkoja voidaan joko uudistaa tai kunnostaa. Uudistamisella tarkoitetaan sisäverkkojen kokonaan uudelleen rakentamista, kun taas kunnostamisessa vanha sisäverkko ainoastaan kunnostetaan viestintäviraston määrittelemien minimitasojen mukaisesti. Uudistetut sisäverkot mahdollistavat nopeammat, laadukkaammat ja häiriöttömämmät yhteydet, kun sisäverkon vanha tekniikka ei enää pysty vastaamaan nykyisiin kapasiteetti- ja laatuvaatimuksiin. Kannattaa myös selvittää, mitä uusia palveluita sisäverkon uudistaminen mahdollistaisi.

”Jos taloyhtiössä on suunnitteilla suurempi remontti, on järkevää pohtia, kannattaisiko sisäverkko uudistaa samalla. Kokonaiskustannukset pienenevät pitkässä juoksussa, kun sisäverkkojen uudistaminen yhdistetään esimerkiksi putkiremonttiin – tällöin kaapelireitit ovat jo valmiiksi auki, jolloin sisäverkot on helppo uudistaa tai kunnostaa samalla”, Kurkela kertoo.

Sisäverkkoa ei välttämättä aina tarvitse uudistaa, jos tämä ei ole järkevä ratkaisu. Sisäverkon kunnostamista voidaan harkita esimerkiksi silloin, jos sen toiminnassa havaitaan merkittäviä ongelmia.

”Sisäverkon kunnostamisella voidaan esimerkiksi muuttaa antennisisäverkon rakennetta tai uusia verkon eri komponentteja, kuten antennirasioita ja kaapeleita”, Kurkela kertoo. Remonttitöiden yhteydessä taloyhtiön kannattaa myös selvittää, mitä uusia palveluita sisäverkon uudistaminen mahdollistaisi.

 

DNA:n taloyhtiömyynti auttaa isännöitsijöitä tai taloyhtiöitä kaikissa tietoliikenne- ja televisioasioissa.

Ota rohkeasti yhteytä paikalliseen asiantuntijaamme ja kysy neuvot ja vinkit.

Kysy lisää DNA:n taloyhtiömyynnin asiantuntijoilta. Alueelliset yhteystiedot löydät osoitteesta dna.fi/isannoitsijalle

Avainsanat:

Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen