Blogit

Näin pidät puhelimen puhtaana

Kännykässä on enemmän bakteereita kuin vessan ovenkahvassa, mutta harva silti puhdistaa luuriaan kunnolla koskaan. Näytön pikainen kiillotus pyyhkäisemällä housunlahkeeseen taitaa olla monelle ainoa tapa pitää puhelin puhtaana. Se ei kuitenkaan riitä, jos haluat vähentää puhelimesi bakteerikantaa.

Näytön puhdistaminen on järkevää, mutta hihan reunaa parempiakin keinoja löytyy. Pyyhkimiseen kannattaa käyttää mikrokuituliinaa, ja lisäksi saatavilla on erilaisia kosketusnäytölle tarkoitettuja puhdistusaineita ja kertakäyttöisiä kosteita liinoja. Näitä löytyy ainakin suurimmista marketeista, eli ei tarvitse lähteä mihinkään erikoiskauppaan asti.


 

Näytön lisäksi puhelimessa on myös muita paikkoja, jotka kannattaa puhdistaa silloin tällöin. Kosketusnäyttöisissä puhelimissa on toki vähemmän pöpöille otollisia koloja kuin näppäinpuhelimissa, mutta likaa niihin kertyy silti. Joskus puhelimen latausliitäntä saattaa olla niin täynnä moskaa, ettei puhelin enää lataudu. Tällöin kannattaa kokeilla puhdistaa reiät varovasti vaikkapa hammastikulla tai pumpulipuikolla. Saatat yllättyä siitä, miten paljon likaa pienistä koloista löytyykään!

 

Avainsanat:

puhelimet vinkit Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä

12/2023 Samu Malmelin

Nopea tarkistuslista hyvään tietoturvaan