Blogit

Monet kesätyöt voi tehdä etänä, kunhan yksi virhe vältetään – DNA hakee taas yli sataa kesätyökaveria

DNA:lla monessa kesätyötehtävässä voi työskennellä mutkattomasti etänä, ja tämä mahdollisti viime kesänä lähes 100 kesätyöntekijän palkkaamisen koronasta huolimatta, kirjoittaa DNA:n rekrytointiasiantuntija Laura Frisk blogissaan.

Koronatilanne siirsi valtaosan suomalaisista etätöihin, ja monille yrityksille tilanne oli uusi. DNA pystyi siirtämään henkilöstönsä melko vaivattomasti kokoaikaiseen etätyöhön, koska etätyö oli jo valmiiksi kiinteä osa kulttuuria ja DNA:lla töitä on tehty mutkattomasti jo vuodesta 2012 asti. Tämä tarkoittaa, että jos työtehtävä ei ole sidottu paikkaan tai aikaan, voi työn missä ja milloin vain, ilman esimiehen erillistä lupaa.

Luottamukseen perustuvan mallin toimivuus päästiin jälleen toteamaan koronakriisin myötä. DNA:lla myös kesätyöntekijät voivat työskennellä mutkattomasti etänä, mikäli työnkuva vain tämän mahdollistaa. Etätyöskentely mahdollistikin viime kesänä lähes 100 kesätyöntekijän palkkaamisen koronasta huolimatta, ja ainoastaan DNA Kaupan osalta kesätyöntekijöiden määrä jäi tuolloin koronan vuoksi suunniteltua pienemmäksi.

Käy kurkkaamassa, millaista DNA:lla on olla kesätöissä ja hae avoimia paikkoja!

Kohtalokas virhe vältettiin hyvällä suunnittelulla

Toimiessamme lähes 100-prosenttisesti etänä, meidän tuli miettiä uudella tavalla monia asioita. Eräs tärkeimmistä oli perehdytys ja työntekijän saattaminen osaksi DNA:laisten joukkoa. Ymmärsimme, että asian huono hoitaminen voisi johtaa todella kurjaan ja yksinäiseen kesäkokemukseen, joten se oli erityisen tärkeää hoitaa kunnolla.

Siirryimme hyvin nopeasti etäperehdytysmalliin, jossa Teams-alusta on ollut korvaamaton apu. Materiaalien jakaminen ja videoyhteyden kautta pidetty perehdytys lähtikin toimimaan hyvin, ja se on avannut paljon myös uusia mahdollisuuksia yli paikkakuntarajojen. Etäperehdytyksessä tärkeää on huomioida myös yrityskulttuurin ja yhteisöllisyyden merkitys ja esittäminen, jos fyysisten kohtaamisten määrä jää vähäisiksi. Viime kesän kesätyöntekijä Terhi, joka edelleen työskentelee DNA:lla, kertoi omista kokemuksistaan seuraavasti: 

”Pääkouluttajani istui eri paikkakunnalla, joten perehdytys tapahtui täysin etänä. Hän oli aina saatavilla, opasti selkeästi, väänsi rautalangasta eri ohjelmistojen toimintoja, antoi paljon hyödyllisiä vinkkejä ja avasi käytäntöjä. Lisäksi sain paljon apuja täällä Turun toimistolla istuvilta konkareilta. Chatin kautta on kätevää lähestyä muitakin tiimiläisiä, jos avun tarve on akuutti. On myös kivaa, että kanssani yhtä aikaa aloitti muitakin, niin pystyi yhdessä käydä asioita läpi.”

Myös läsnätyö on turvallista – ensi kesäksi taas yli 100 kesätyökaveria

DNA:n toimistot on pidetty läpi poikkeusolojen normaalisti auki, mutta niiden käyttöaste on ollut mitätön. Palaute toimintatavoista on henkilöstöltä sekä kesätyöntekijöiltä on ollut yksinomaan positiivista. Kiitosta on saatu mutkattomasta etätyöskentelystä, mutta toisaalta myös mahdollisuudesta jatkaa halutessaan työskentelyä turvallisesti toimistolla. Moni kokee työn olevan nyt aiempaa tehokkaampaa ja tuloksellisempaa. Tietenkin työskentely DNA:lla on turvallista ja palkitsevaa myös niissä töissä, joissa etäyhteyttä ei voida hyödyntää. Esimerkiksi asentajilla ja DNA Kaupoissa henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuudestaan on huolehdittu tarkasti.

Myös tulevana kesänä olemme valmistautuneet yli 100 kesätyökaverin palkkaamiseen eri puolille Suomea erilaisiin asiantuntija- ja myyntitehtäviin. Tarvittaessa työt tehdään taas mahdollisuuksien mukaan etänä, mutta toivottavasti pääsemme jo käymään toimistollakin. Kesää odotellessa onkin ollut mukava palata viime kesän kesätyöntekijöiden tarinoihin. Käy sinäkin kurkkaamassa, millaista DNA:lla on olla kesätöissä!

Avainsanat:

Töitä ja oppimista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen