Blogit

DNA kysyi, vanhemmat vastasivat: Nämä 4 asiaa ovat tärkeimpiä lapsen ensimmäistä liittymää hankkiessa

Oman puhelimen tulisi ennen kaikkea tuoda iloa ja turvaa pienen ihmisen ja tämän perheen päivään – siksi lapsen ensimmäistä liittymää valitessa on hyvä ottaa monia erilaisia asioita huomioon. Kysyimme taannoin Facebookissa, mitä asioita ihmiset pitävät tärkeinä lapsen liittymää valittaessa. Useiden saamiemme vastausten joukosta korostui selkeästi neljä asiaa – alla koottu lista aiheesta.

1. Rajoitukset

Noin kolmasosa vanhemmista kaipasi lastensa liittymiin mahdollisuuden luoda käyttörajoituksia, jotta mahdolliset yllätyslaskut saa estettyä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi mahdollisuutta estää palvelunumeroihin soittaminen ja omin päin sovelluskaupoissa asiointi. DNA:n liittymiin on helppo asettaa tarvittavat rajoitukset – voit lukea niistä lisää täältä.

Yksi vastauksissakin ilmi tullut keino välttää yllätyslaskut on ottaa lapselle prepaid-liittymä – voit lukea DNA:n prepaid-liittymistä lisää täältä.

2. Hinta

Yli 50 % vastaajista toivoi lapsen ensimmäisen liittymän olevan edullisella kuukausimaksulla varustettu. Suuri osa pitikin tärkeänä, ettei liittymän kuukausihinta nousisi yli 15 euron. DNA:lta löytyy liittymiä useista eri hintaluokista, voit tutustua eri vaihtoehtoihin täällä.

3. Rajaton netti

Nykypäivänä myös lapsen mobiililaitteen käytöstä merkittävä osa tapahtuu internetin välityksellä – tämän takia ei ollut suurikaan yllätys, että jopa n. 25 % toivoi lapsen ensimmäisessä liittymässä olevan rajaton netti. Ennen kaikkea rajatonta netin käyttöä toivottiin jo edellä mainittujen yllätyslaskujen välttämiseksi. DNA:n liittymissä netti on aina käyttömäärältään rajaton kotimaassa – sisältäen myös EU-datapaketin ja WiFi-puhelut.

4. Tietoturva

Viimeinen, muttei suinkaan vähäisin vastauksissa korostuneista aiheista oli tietoturva – n. 20 % kyselyymme vastanneista koki sen olevan tärkeä asia ensimmäistä liittymää hankkiessa.. Erityisesti mobiililaitteiden tietoturva on ollut viime aikoina erityisen paljon pinnalla, joten sen esiintyminen useissa vastauksissa ei ollut suuri yllätys.

Tietoturva ei ole kenellekään se kaikkein yksinkertaisin asia, ja siksi varsinkaan ensiaskeliaan puhelimen käytön kanssa ottava lapsi ei välttämättä ole tietoinen useista mobiililaitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä. Tämän takia lapsen ensimmäisen liittymän ja luonnollisesti myös perheen muiden liittymien suojaksi kannattaa hankkia asiaankuuluva suojaus DNA Turvapaketilla, jolla saa hoidettua koko perheen tietoturvan kerralla kuntoon.

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen