Blogit

Batman, nokkahuilukonsertti, videokahvit ja nettipelit – näin tiimihenkeä pidetään nyt DNA:lla yllä etänä

Koronavirustilanne on ajanut lähes kaikki etätyöhön tehtäviensä puolesta kykenevät DNA:laiset työskentelemään kotikonttoreiltaan. Fyysisen läsnäolon puute ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei tiimihenkeä voisi ylläpitää halutessaan myös verkkoyhteyden yli. Kokosimme yhteen parhaat vinkit ja kokemukset!

Videokahvittelun suosio kasvanut – unohda työasiat hetkeksi!

Sari, asiakasratkaisut:

”Aloitimme viime viikolla päivittäiset virtuaaliset Teams-iltapäiväkahvit. Kalenterissamme on siis vakiovaraus, ja ohjeena tulla paikalle, jos vain kerkeää. Työasiat voi unohtaa hetkeksi ja turista kollegoiden kanssa mitä haluaa. Video on kiva lisä, ja vierailevia tähtiäkin saa vilahdella taustalla. Koen yhteisöllisyyden erittäin tärkeäksi työssäjaksamisen kannalta, ja siitäkin syystä nämä virtuaaliset kahvit ovat nyt erinomainen tapa ylläpitää tiimihenkeä.”

(Ylemmässä kuvassa Riikka, Ossi, Marika ja Juho.)

Pasi, asiakasratkaisut:

”Tiimissämme palaverit on pidetty nyt videoyhteydellä. Aloitimme viime perjantaina myös aamuiset Skype-kahvihetket, joita pidämme kolmesti viikossa. Tiimin ryhmäkeskustelu on myös ahkerassa käytössä.”

Niina, viihdeliiketoiminta:

Aiemmin toimistolla pidetty aamukahvihetki on siirtynyt nyt Skypeen. Kahvittelemme siis nyt kahdesti viikossa virtuaalisesti videoyhteyden avulla. Osallistujan näkökulmasta on ollut todella mukavaa aloittaa aamu näkemällä muita ”livenä”. Keskustelua on käyty esimerkiksi ihmisten erilaisista kahvikupeista ja toki myös ajankohtaisista aiheista. Kun työkaveria ei muuten näe, on välittämisen ja huolenpidon näkökulmasta todella tärkeää, että pääsee edes pari kertaa viikossa juttelemaan kasvokkain.

”Jos mökkihöperöidytään, niin tehdään se ainakin yhdessä”

Tuomo, data ja visualisointi:

”Tiimimme pitää jatkuvasti yhteyttä omalla Flowdock-kanavallamme, jota olemme käyttäneet paljon jo pari vuotta. Pidämme joka päivä etänä daily-palaverin aamuisin, jossa vähän nostetaan tiimihenkeä, puhutaan koronatilanteesta, omien perheiden tilanteesta ja puidaan päivän polttavia työasioita. Auttaa tsemppihenkeen, etteivät seinät kaadu päälle. Mottomme lähtötilanteessa oli kirjaimellisesti, että jos mökkihöperöidytään, niin tehdään se ainakin yhdessä!”

Simo, asiakaspalvelu:

”Tiimimme otti käyttöön aamutsempin, yhteisen Skype-keskustelun, jossa voimme vaihtaa kuulumisia ja jutella niitä näitä 15 minuuttia ennen kuin aloitamme työt- Erittäin tervetullut lisä näin etätöiden aikana. Tästä ideasta kiitokset tiimin esimiehelle Aninalle!”

Nokkahuilukonsertteja ja huumoria

Riikka, markkinointi:

”Paras vinkki etäyhteisöllisyyteen on huumori ja päällä pidettävä webbikamera. Tavallinen tiimipalaveri saa aivan uusia ulottuvuuksia ja lähentää osallistujia. Pistetään itsemme likoon tässäkin ajassa!”

(Ylempi kuva Batmanista tiimipalaverissa liittyy tähän.)

Juha, palvelutoimitus ja operointi:

”Viestintäratkaisuryhmämme 1 ja 2 aikovat pitää nokkahuilukonsertin seuraavassa viikkopalaverissa.”

Mona, asiakaspalvelu:

”Hämeenlinnassa meillä on eläväinen Skype-ryhmä, joka on alun perin perustettu nopeaa ja kiireistä tiedottamista varten. Nyt se on aktivoitunut yleiseen työkeskusteluun. Jaamme päivän hitit ja meemit ja arvailemme Masked Singerin esiintyjiä. Jaoimme myös koronahuolia Skypen kautta työkaverin kanssa, kun tuli tarpeeksi iso hätä. Olemme myös käyneet lenkillä "yhdessä", eli luurit päässä. Meidän yhteisöllisyytemme ei yhteen koronaan kaadukaan ihan äkkiä! Erittäin omintakeinen huumori yhdistää niin toimistolla kuin etänä.”

Yhteydenpito kollegoihin tärkeää myös vapaa-ajalla

Vilhelmiina, viestintä:

”Tiimimme pitää vapaa-ajallakin aktiivisesti yhteyttä ryhmäkeskustelun kautta, ja jaamme koteihin eristäytynyttä arkeamme kuvina ja videoina. Näin toimittiin totta kai jo ennen korona-aikaa, mutta viestien tärkeys on nyt korostunut entisestään. On tärkeää voida jakaa kollegoille, miten esimerkiksi tiimiläisten lasten arki eristyksissä sujuu, suositella TV-ohjelmia ristiin, vinkata parhaista kotikeittiön resepteistä tai jakaa vaikkapa kuvia uudelleen aloitetusta viuluharrastuksesta ja kertoa puolison reaktiosta siihen.”

Antti, tilauskäsittely:

”Olemme jo ennen eristäytymistäkin järjestäneet DNA:n työntekijöiden välisiä turnauksia videopeleissä. Tällöin korostuu työntekijöidemme yhteisöllisyys myös työajan ulkopuolella. Tulossa on esimerkiksi DNA:n ja Telenorin yhteinen PlayerUnknown's Battlegrounds -turnaus, jonka aikana pidämme yhteyttä DNA:n työntekijöiden omalla vapaa-ajan Discord-kanavalla.”

Nina, asiakaspalvelu:

”Katsomme kollegan kanssa lauantai-iltaisin yhdessä Masked Singer Suomi -ohjelmaa etäyhteyden kautta. Vapaa-ajalla on aivan yhtä tärkeää pitää yhteyttä ihmisiin kuin työaikanakin!”

Avainsanat:

yhteiskunta mutkaton työ DNAlaiset uusi työ työpaikat vinkit Töitä ja oppimista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä