Tietoturva arjessa

Pelaaminen on mielikuvia monipuolisempaa

Nettipelaaminen on yhteisöllistä tekemistä, joka kuitenkin sisältää riskejä. Monet niistä voi kuitenkin välttää puhumalla turvallisesta pelaamisesta lapsen ja nuoren kanssa etukäteen.

Yksi perhe voi käyttää sataa salasanaa – suurin osa niistä on muistin varassa

Arkipäivän salasanojen määrä voi olla yhdessä perheessä kymmeniä tai jopa satoja. Tietoturvallinen salasana on entistä tärkeämpi, mutta millä voi muistaa kaiken?

Mikä lapsia mietityttää digiturvallisuudessa?

Ala- ja yläkouluikäisiä koululaisia mietityttävät tuntemattomat ihmiset verkossa ja laitteiden turvallinen käyttö. Mikä on tärkein asia, mistä vanhempien on lapsilleen hyvä jutella, ja miten siinä auttavat teippi ja kuvakaappaukset?

Vanhempien on syytä olla tietoisia tietoturvariskeistä

F-Securen tietoturva-asiantuntija Joel Latto kertoo, mitä lapsiperheessä pitää tietää tietoturvasta. Turvallisen verkkoasioinnin helpot perusperiaatteet riittävät.

Virukset ja haittaohjelmat luikertelevat myös lasten maailmaan

Kolmasosa lapsiperheistä kertoo kohdanneensa verkkorikollisuutta. Aihe on tuttu myös Tiia Koivusalon perheessä, jossa on aina puhuttu avoimesti verkkouhista lasten kanssa. 

Mikel yhdistää puhelimensa lähimarketin verkkoon – näin käytät avoimia verkkoja turvallisesti

13-vuotias Mikel yhdistää puhelintaan etenkin koulun sekä kauppojen avoimiin verkkoihin. Turvallisin tapa avoimissa verkoissa surffailuun on VPN-suojauksen, eli virtuaalisen erillisverkon avulla.

DNA Digiturvalla suojaat koko perheen laitteet

DNA:n ja F-Securen yhteistyössä toteuttama DNA Digiturva pitää tietoturvastasi huolta. Sen avulla suojaat tietokoneet, tabletit ja puhelimet viruksia vastaan ja asetat samalla rajat netinkäytölle – yhdellä tilauksella!