Käytä etusi – saat sähköä kotiisi edulliseen DNA Asiakasetuhintaan

DNA:n asiakkaana saat sähköä sisäänostohinnalla, ilman marginaalimaksua

Saat asiakasetuna sähkösopimuksen edullisesti, ilman marginaalimaksua, katetta tai muita ylimääräisiä kuluja. Sähkön hinta on täsmälleen sama kuin tunneittain vaihtuva hinta sähköpörssissä (Nord Pool -sähköpörssin Suomen aluehinta). Maksat toimitetun sähkön lisäksi vain pienen kuukausimaksun, sekä sähkönsiirrosta paikalliselle verkkoyhtiölle. Sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, joten sinua ei sidota määräaikaisuuksiin.

 

DNA-asiakkaan sähkösopimuksessa sähkön hinta perustuu kulloinkin tarjolla olevaan markkinahintaan. Sähkön hinta vaihtelee siis tunneittain, vuorokauden- ja vuodenaikojen kulutuksen ja tuotantomäärän mukaisesti. Se on joka hetki valmiiksi kilpailutettu. Markkinahintaan perustuva sähkösopimus on ollut edullisin tapa hankkia sähkö koko Energiaviraston hintaseurantahistorian ajan, vuodesta 2006 alkaen. Esimerkiksi lokakuussa 2020 sähkön keskiarvohinta oli 3,86 snt/kWh.

Pörssisähkö sopii hyvin myös sähkölämmitettyihin koteihin. Hinta on tyypillisesti erittäin edullista ilta- ja yöaikaan, jolloin koko Suomessa sähkön kulutus on vähäisintä. Parhaimmillaan sen hinta lähenee yöllä jopa nollaa. Sen avulla sähkölämmittäjät voivat saada aikaan isonkin säästön.

 

Tilaa sähköä etuhinnalla

Sähkösopimustyyppien hinnat Suomessa alkaen vuodesta 2014sähkösopimustyyppien hinnat suomessa vuodesta 2014 graafi

Lähteet: Energiavirasto ja Nordpool

Historiallinen hintakehitys ei ole tae tulevasta.

sataprosenttisesti hiilineutraalia sähköä

Aina ilmastoystävällinen

Saat 100 % hiilineutraalia sähköä, jota ei tuoteta fossiilisilla polttoaineilla.

Sähkön toimittaa DNA:n sähkönmyyjäkumppani, Vihreä Älyenergia Oy.

Tuulisähköllä pienennät hiilijälkeäsi

Voit halutessasi hankkia täysin tuulivoimalla tuotettua sähköä. Se on päästötön ja kestävä energian tuotantontotapa. Tee hyvää ympäristölle.

Hinnat

Olet oikeutettu tähän DNA Asiakasetuhintaan, mikäli sinulla on vähintään yksi kuukausittain laskutettava DNA:n puhelin- tai nettiliittymä.
¹) Pörssisähkön keskiarvohinta vuonna 2020 oli 3,5 snt/kWh (alv. 24%), vaihteluväli 0,0–25,4 snt/kWh. Historiallinen hintakehitys ei ole tae tulevasta.

Tunneittain vaihtuva sähkön markkinahinta

 

Nord Pool -sähköpörssin SPOT-hinta + marginaali

Sähkön Spot-hinta¹ + marginaali 0,00 snt/kWh

Norm. sähkön Spot-hinta +marginaali 0,39 snt/kWh

 

Kuukausimaksu Tuulisähkö²

Kerrostaloasunto

2,90 €/kk + 1,00 €/kk

Rivitaloasunto

3,90 €/kk + 1,50 €/kk

Omakotitalo, paritalo tai vapaa-ajan asunto

4,90 €/kk + 2 €/kk

²) Voit halutessasi tilata täysin tuulivoimalla tuotettua sähköä, jolloin kuukausimaksuun lisätään yllä oleva tuulisähkön hinta.

Usein kysyttyä