Nopeustesti - Mittaa netin nopeus

Hidas netti? Nopeustesti auttaa selvittämään laajakaistan tai kännykkäliittymän nopeuden alle minuutissa. Voit testata mobiilin tai kiinteän netin nopeuden, missä sitten surffaatkin. Ennen kuin teet nopeustestin lue vinkit, mitä kannattaa huomioida netin nopeutta mitattaessa.

Edellisten testien tulokset tällä laitteella

{{result.date}}
Viive (ping)
{{result.latency}} ms
Viiveen vaihtelu (jitter)
{{result.jitter}} ms
Latausnopeus (download)
{{result.downloadSpeed}} Mbps
Lähetysnopeus (upload)
{{result.uploadSpeed}} Mbps
Sulje
Huomioita nopeustestin tekemiseen

Huomioithan, että kodin nettiä käyttävien laitteiden (esim. tietokone, televisio, puhelin) sekä modeemin tai Mesh-järjestelmän suorituskyky ja yhteensopivuus vaikuttavat netin nopeuteen.

Lisäksi 4G/5G-mobiililaajakaistassa modeemin sijainti kotona, sen yhteys tukiasemaan, paksut seinät, ikkunalasit tai mobiiliverkon ruuhkaisuus vaikuttavat nopeuteen. Katso lisätietoja ja esimerkkejä. 

Netin nopeustesti on hyvä tehdä kytkemällä tietokone suoraan modeemiin ethernet-kaapelilla. Langattoman WiFi-yhteyden kautta mitattuna nopeus voi olla jopa puolet alhaisempi.

Syötä osoitteesi alla olevaan kenttään, ja katso räätälöity hintasi mobiililaajakaistaliittymään

DNA Netti kotiin

On muuten nopeat yhteydet! Vieläpä sinun hinnallasi.

Tarkista täältä vieläkin nopeampi ja toimintavarma DNA Netti kotiin. 30 päivän tyytyväisyystakuulla!

Näin DNA:n nopeustesti toimii

Netin nopeustestin voi tehdä niin WiFi-verkossa kuin mobiiliverkossakin. Niin tai näin, muutama asia kannattaa huomioida ennen netin nopeustestin aloittamista. Saat parhaan tuloksen, kun etenet näiden ohjeiden mukaisesti:

Kun käytössäsi on modeemi tai mokkula, tee laajakaistan nopeustesti:

  1. Kytke tietokone suoraan modeemiin ethernet-kaapelilla. WiFi:n yli mittaaminen ei anna luotettavaa kuvaa netin yhteyden nopeudesta.*
  2. Irrota verkosta muut nettiä käyttävät laitteet  kuten toiset tietokoneet, verkkotulostimet, pelikonsolit ja verkkotallentimet, jotta nämä eivät käytä nettiä mittauksen aikana.
  3. Sulje tietokoneen muut ohjelmat ja sovellukset mittauksen ajaksi samasta syystä.

Kun teet nopeustestiä ja mittaat netin nopeutta SIM-kortilla varustetulla laitteella, tee mobiiliverkon nopeustesti:
Varmista, että laite ei ole WiFi-verkossa vaan käyttää SIM-kortin mobiiliyhteyttä. Myös näissä laitteissa muut ohjelmat (esim. sovellukset) kannattaa mittauksen ajaksi sulkea.
 
Muita vinkkejä netin nopeuden testaamiseen:
Netin nopeusmittaus kannattaa tehdä useita kertoja eri ajankohtina ja kirjata mittaustulokset ylös. Netin nopeus voi vaihdella hetkellisesti huomattavastikin. Viisi viimeisintä tulosta tallentuu myös nopeustestiin muistiin, jos olet hyväksynyt evästeet. Jos nopeustestin mittaustulos jää jatkuvasti alle luvatun, kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun, selvitämme mistä se voisi mahdollisesti johtua. Nopeustesti kannattaa tehdä myös eri selaimilla, esim. Firefox-selaimen on havaittu aiheuttavan vääristymää mittaustuloksissa.
 
*Suosittelemme kytkemään tietokoneen suoraan modeemiin ethernet-kaapelilla varsinkin, jos netin nopeus on yli 400M tai modeemi on vanha, jolloin sen WiFi:n suorituskyky oletettavasti huono. Uudet WiFi-modeemit luovat niin voimakkaan WiFi:n erityisesti 5Ghz taajuudella, että nopeus voidaan mitata WiFi:n yli.

Nopeustesti auttaa selvittämään netin nopeuden.

Mittaustulokseen vaikuttavia asioita
 

Tiedonsiirtonopeudet on ilmoitettu julkiseen internettiin, ensimmäiseen yhdysliikennepisteeseen DNA:n verkon ulkopuolelle. Tiedonsiirtonopeudet internetissä sijaitseville muille palvelimille ovat tyypillisesti pienempiä, koska ne riippuvat kansallisten ja kansainvälisten verkkojen nopeudesta, palvelimien nopeudesta sekä näiden ruuhkaisuudesta.

Tavanomaiset vaihteluvälit liittymätyypeittäin

Usein kysyttyä nopeustestistä