Netin nopeustesti

Edellisten testien tulokset tällä laitteella

{{result.date}}
Viive (ping)
{{result.latency}} ms
Viiveen vaihtelu (jitter)
{{result.jitter}} ms
Latausnopeus (download)
{{result.downloadSpeed}} Mbps
Lähetysnopeus (upload)
{{result.uploadSpeed}} Mbps
Sulje

Mittaa nettiyhteyden nopeus näin:

 

  1. Kytke tietokone suoraan modeemiin ethernet-kaapelilla. WiFi:n yli mittaaminen ei anna luotettavaa kuvaa yhteyden nopeudesta.*
  2. Irrota verkosta muut nettiä käyttävät laitteet  kuten toiset tietokoneet, verkkotulostimet, pelikonsolit ja verkkotallentimet jotta nämä eivät käytä nettiä mittauksen aikana.
  3. Sulje tietokoneen muut ohjelmat ja sovellukset mittauksen ajaksi samasta syystä.
  4. Tee nopeusmittaus useita kertoja eri ajankohtina ja kirjaa mittaustulokset ylös. Nopeus voi vaihdella hetkellisesti huomattavastikin. Viisi viimeisintä tulosta tallentuu myös nopeustestiin muistiin jos olet hyväksynyt evästeet. Jos mittaustulos jää jatkuvasti alle luvatun, ole yhteydessä niin selvitämme missä on vika. Huom! Firefox-selaimen on havaittu aiheuttavan vääristymää mittaustuloksissa.
     

*Suosittelemme kytkemään tietokoneen suoraan modeemiin ethernet-kaapelilla varsinkin jos netin nopeus on yli 400M tai modeemi on vanha, jolloin sen WiFi:n suorituskyky oletettavasti huono. Uudet WiFi-modeemit luovat niin voimakkaan WiFi:n erityisesti 5Ghz taajuudella, että nopeus voidaan mitata WiFi:n yli.

Mittaustulokseen vaikuttavia asioita
 

Tiedonsiirtonopeudet on ilmoitettu julkiseen internettiin, ensimmäiseen yhdysliikennepisteeseen DNA:n verkon ulkopuolelle. Tiedonsiirtonopeudet internetissä sijaitseville muille palvelimille ovat tyypillisesti pienempiä, koska ne riippuvat kansallisten ja kansainvälisten verkkojen nopeudesta, palvelimien nopeudesta sekä näiden ruuhkaisuudesta.

Tavanomaiset vaihteluvälit liittymätyypeittäin