Nopeustesti

Netin nopeustesti

Edellisten testien tulokset tällä laitteella

{{result.date}}
Viive (ping)
{{result.latency}} ms
Viiveen vaihtelu (jitter)
{{result.jitter}} ms
Latausnopeus (download)
{{result.downloadSpeed}} Mbps
Lähetysnopeus (upload)
{{result.uploadSpeed}} Mbps
Sulje

Näin mittaat nettiyhteyden nopeuden

Nopeustestin voi tehdä niin WiFi-verkossa kuin mobiiliverkossakin. Niin tai näin, muutama asia kannattaa huomioida ennen nopeustestin aloittamista. Saat parhaan tuloksen, kun etenet näiden ohjeiden mukaisesti:

Kun käytössäsi on modeemi tai mokkula, tee laajakaistan nopeustesti:

  1. Kytke tietokone suoraan modeemiin ethernet-kaapelilla. WiFi:n yli mittaaminen ei anna luotettavaa kuvaa yhteyden nopeudesta.*
  2. Irrota verkosta muut nettiä käyttävät laitteet  kuten toiset tietokoneet, verkkotulostimet, pelikonsolit ja verkkotallentimet, jotta nämä eivät käytä nettiä mittauksen aikana.
  3. Sulje tietokoneen muut ohjelmat ja sovellukset mittauksen ajaksi samasta syystä.

Kun mittaat nopeutta SIM-kortilla varustetulla laitteella, tee mobiiliverkon nopeustesti:
Varmista, että laite ei ole WiFi-verkossa vaan käyttää SIM-kortin mobiiliyhteyttä. Myös näissä laitteissa muut ohjelmat (esim. sovellukset) kannattaa mittauksen ajaksi sulkea.
 
Muita vinkkejä nopeuden testaamiseen:
Nopeusmittaus kannattaa tehdä useita kertoja eri ajankohtina ja kirjata mittaustulokset ylös. Nopeus voi vaihdella hetkellisesti huomattavastikin. Viisi viimeisintä tulosta tallentuu myös nopeustestiin muistiin, jos olet hyväksynyt evästeet. Jos mittaustulos jää jatkuvasti alle luvatun, kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun, selvitämme mistä se voisi mahdollisesti johtua. Testi kannattaa tehdä myös eri selaimilla, esim. Firefox-selaimen on havaittu aiheuttavan vääristymää mittaustuloksissa.
 
*Suosittelemme kytkemään tietokoneen suoraan modeemiin ethernet-kaapelilla varsinkin jos netin nopeus on yli 400M tai modeemi on vanha, jolloin sen WiFi:n suorituskyky oletettavasti huono. Uudet WiFi-modeemit luovat niin voimakkaan WiFi:n erityisesti 5Ghz taajuudella, että nopeus voidaan mitata WiFi:n yli.

Mittaustulokseen vaikuttavia asioita
 

Tiedonsiirtonopeudet on ilmoitettu julkiseen internettiin, ensimmäiseen yhdysliikennepisteeseen DNA:n verkon ulkopuolelle. Tiedonsiirtonopeudet internetissä sijaitseville muille palvelimille ovat tyypillisesti pienempiä, koska ne riippuvat kansallisten ja kansainvälisten verkkojen nopeudesta, palvelimien nopeudesta sekä näiden ruuhkaisuudesta.

Tavanomaiset vaihteluvälit liittymätyypeittäin