Suojaa verkkoidentiteettisi

Omat tietosi ovat huijareiden saatavilla, jos et suojaa niitä hyvin. Hyvän identiteettisuojan eteen voi tehdä paljon itse – ja jos jotain sattuu, nopea reagointi on valttia. Siihenkin on onneksi työkalu! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reagoi tietomurtoihin

Identiteettivarkaudet voi estää, kun toimit nopeasti. Palvelun tietovuotohälytin kertoo heti, jos tietojasi on nähty tietovuodossa. Saat selkeät toimintaohjeet vahinkojen minimoimiseksi. 

 

 

 

 

Varmista identiteettisuoja

Verkkoidentiteetin suojaaminen lähtee vahvoista salasanoista, suojatusta yhteydestä ja omasta varovaisuudesta. Kattavalla tietoturvapalvelulla turvaat loput.  

Mikä on identiteettivarkaus?

Identiteettivarkaus on tilanne, jossa henkilötietosi ovat päätyneet varkaiden saataville. Esim. nimesi, henkilötunnuksesi, pankkitunnuksesi tai luottokorttisi tiedot ovat olleet mukana tietovuodossa ja on riski, että omiin nimiisi tehdään esimerkiksi luvatta rahanarvoisia sopimuksia tai nettiostoksia. DNA Digiturva -palvelu hälyttää heti, jos tietojasi on nähty tietovuodoissa ja antaa selkeät toimintaohjeet identiteettivarkauksien estämiseksi. 

DNA Digiturva valvoo ja hälyttää tietomurtojen varalta

Jos jossakin käyttämässäsi verkkopalvelussa ilmenee tietomurto ja jos tietojasi on vuotanut nettiin, saat siitä heti ilmoituksen sähköpostiisi ja selkeät ohjeet lisävahinkojen estämiseksi. Voit lisätä monitoroitaviksi tiedoiksi:

 • sähköpostiosoitteesi 
 • luottokortin numeron
 • puhelinnumeron
 • henkilöturvatunnuksen
 • passin numeron
 • pankkitilin numeron
 • käyttäjätunnuksen

Jos jokin tiedoistasi on näkynyt tietovuodossa, saat heti selkeät ohjeet lisävahinkojen estämiseksi. 

Suojaa tietosi – ja myös ne pankkitunnukset

Voit asioida huoletta netissä, kun sinulla on DNA Digiturvan selaus- ja verkkopankkisuojaus käytössäsi. Maksa laskut, tee ostoksia ja käytä digipalveluita – verkkoidentiteettisi ja tietosi pysyvät suojattuina. Kun kirjaudut pankkiin, palvelu katkaisee kaikki verkkoyhteydet, joita se ei ole varmistanut turvallisiksi.  

Mistä tiedän, ovatko tietoni vuotaneet?

Hyvä kysymys – et välttämättä mistään. Suurista tietomurroista, kuten Vastaamon tapauksesta kerrotaan uutisissa, mutta monet pienemmät tietomurrot jäävät vaille huomiota. Verkkorikollisille ei kannata antaa etumatkaa – nopea reagointi tietovuodon sattuessa on tärkeää. DNA Digiturvalla voit asettaa tärkeimmät tietosi seurantaan. Saat hälytyksen heti, jos henkilötietojasi on ollut mukana tietomurrossa ja selkeät ohjeet lisävahinkojen estämiseksi.  

Testaa, onko sähköpostiosoitteesi ollut mukana tietovuodossa: 

Suojaa henkilötietosi ja reagoi tietomurtoihin:

DNA Digiturvalla:

 • hoidat virustorjunnan
 • saat turvallisen VPN-yhteyden käyttöösi
 • hallitset salasanoja yhdessä paikassa
 • saat hälytyksen ja ohjeita tietovuodon sattuessa
 • rajoitat lasten ruutuaikaa
 • varmistat myös yrittäjän tietoturvan 

DNA Digiturva
1-2 laitteelle
3,45 €/kk 6 kk ajan

Jatkossa 6,90 €/kk. Ei määräaikaa.

DNA Digiturva
Max 10 laitteelle
4,95 €/kk 6 kk ajan

Jatkossa 9,90 €/kk. Ei määräaikaa.

DNA Digiturva
Jopa 25 laitteelle
7,45 €/kk 6 kk ajan

Jatkossa 14,90 €/kk. Ei määräaikaa.

Tietoturvapalvelu sisältää:

Tietoturva

Suojaa tietokoneet, tabletit ja puhelimet viruksia vastaan ja aseta samalla rajat lasten netinkäytölle. DNA Digiturvalla saat tehokkaan virustorjunnan perheen kaikille laitteille.


Virustorjunta

Tietoturva

Yksityisyys

DNA Digiturvan sisältämän VPN-yhteyden avulla estät tarpeettomat ja haitalliset sivustot, suojaat yhteytesi avoimissa WiFi-verkoissa ja piilotat IP-osoitteesi käyttämiltäsi palveluilta.


VPN-yhteys

Identiteettiturva

Verkkoidentiteetin suojaaminen lähtee vahvoista salasanoista, suojatusta yhteydestä ja omasta varovaisuudesta. DNA Digiturvan tietovuotohälytin kertoo heti, jos tietojasi on nähty tietovuodossa ja saat ohjeet lisävahinkojen estämiseksi.


Varaudu tietovuotoihin

Salasanojen hallinta

 

DNA Digiturva on myös yrittäjän turva

Teet sitten työsi toimistolla tai etänä, tarvitset tietoturvan, joka kattaa kaikki laitteet ja tilanteet. Saat DNA Digiturvan tilattua myös y-tunnukselle. 

Usein kysyttyä identiteettivarkauksista

Miten identiteettivarkaudelta voi suojautua?

Voit minimoida identiteettivarkauksien riskiä olemalla huolellinen omien henkilötietojesi käsittelyssä. Henkilötunnusta tai muita henkilötietoja ei kannata antaa tuntemattomille tai jättää henkilötietojasi sisältäviä papereita muiden saataville. Verkossa kannattaa varmistua siitä, että käytät vahvoja salasanoja ja luovutat tietosi vain luotettavilla sivuilla. Ottamalla käyttöön DNA Digiturva -palvelun tiedät, että tietovuotoja pidetään silmällä ympäri vuorokauden ja saat heti ohjeet, jos tietosi on nähty tietovuodossa. Samassa palvelussa saat käyttöösi salasanapankin, joka muistaa salasanat puolestasi ja auttaa luomaan vahvoja salasanoja.

Jos reagoit nopeasti, identiteettivarkaudet ovat estettävissä. Palvelu hälyttää heti, jos henkilötietojasi on ollut mukana tietovuodossa ja antaa selkeät ohjeet lisävahinkojen estämiseksi.

Mikä on tietomurron ja tietovuodon ero?

Tietomurto tapahtuu, kun joku tunkeutuu luvatta tietojärjestelmään ja varastaa tietoja. Tietovuodossa näitä varastettuja tietoja vuodetaan nettiin. Usein tietomurtoja tehdään niin, että varastetaan kirjautumistiedot käyttäjältä kalasteluviestien avulla.

Voit suojautua tietomurroilta pitämällä laitteesi päivitettyinä, tunnistautumalla kaksi- tai monivaiheisesti, sekä käyttämällä suojattua selausta ja uniikkeja salasanoja. DNA Digiturvan salasanapankki auttaa luomaan jokaiseen palveluun uniikin salasanan ja pitämään ne tallessa.

Tietovuodoista saat tiedon, kun lisäät tietosi DNA Digiturvan henkilötietojen suojaukseen: se hälyttää tietovuodoista ja antaa toimintaohjeet.

Miten DNA Digiturvan tietovuotohälytin toimii?

Kun sanotaan, että salasana on ”hakkeroitu” tai tiedot ovat vuotaneet nettiin, tarkoitetaan, että käyttämäsi palvelu on joutunut tietovuodon uhriksi. Kun tietovuoto tapahtuu, salasana ja mahdolliset muut yksityiset tiedot vuotavat julki. Voi olla, että tieto tietovuodosta tulee käyttäjälle vasta vuosien päästä. DNA Digiturva -palvelun tietovuotohälytin reagoi tietomurtoon heti: palvelun sovellus hälyttää, jos tietojasi on ollut mukana tietovuodossa ja antaa selkeät ohjeet lisävahinkojen estämiseksi.

Mitä teen, jos tietoni on vuodettu?

Jos epäilet identiteettivarkautta tai on vaarana, että rikolliset voivat päästä sisään verkkopankkiisi tai käyttää luottokorttiasi, ole heti yhteydessä pankkiisi. Kannattaa myös tehdä rikosilmoitus poliisille. Postin kautta voi myös tehdä osoitteenmuutoskiellon, ettei osoitetietojasi päästä muuttamaan.

Kun käytössäsi on DNA Digiturva, saat tarkat toimintaohjeet sähköpostiisi heti, jos tietojasi on nähty tietovuodossa.

Sisältääkö verkkoidentiteetin suojaaminen myös virusturvan?

Tietovuotohälytin kertoo, jos tietojasi on nähty tietovuodossa ja saat välittömästi ohjeet identiteettivarkauden välttämiseksi. Saat samalla palvelulla kattavan tietoturvan, kun otat DNA Digiturvan kaikki ominaisuudet käyttöösi:

Etsitkö asennusohjeita?

Löydät ne tukisivuilta.