Nopea kiinteä verkko

DNA Netti yltää jopa gigan nopeuksiin

DNA tuo nopean laajakaistayhteyden jokaiseen kotiin sopivimmalla tavalla. DNA:n kiinteän verkon palveluiden pohjalla toimii kymmeniä tuhansia kilometrejä valokuituverkkoa, minkä ansiosta DNA Netti yltää aina gigan huippunopeuteen saakka. 
 
DNA on uudistanut verkkoaan määrätietoisesti rakentamalla valokuitua lähemmäs loppuasiakkaita, laajentamalla verkkokapasiteettia sekä päivittämällä laitteistoa. Kattavan valokuituverkon lisäksi DNA:lla on omat merikaapelit, jotka mahdollistavat nopeat yhteydet Suomesta ulkomaille ja takaisin. Jatkuvien panostusten myötä DNA on noussut kiinteän laajakaistan markkinajohtajaksi, ja tarjoaa toimintavarmoja yhteyksiä yhteiskunnan kriittisimpien toimijoiden lisäksi sadoille tuhansille kotitalouksille Suomessa.

Gigaluokan nopeuksia tarvitaan

Nettiyhteyttä tarvitsevien laitteiden määrä kasvaa jatkuvasti ja kodeissa työskennellään, opiskellaan, harrastetaan ja viihdytään netissä yhä enemmän. Nettikapasiteetin käyttö lisääntyy entisestään tulevaisuudessa, kun esineiden internet mullistaa arkemme.  
 
DNA:n valokuitupohjainen kiinteä verkko mahdollistaa jo nyt lukuisten laitteiden yhtäaikaisen, mutkattoman ja luotettavan käytön. Nopean netin ansiosta työskentely, luentojen seuraaminen ja suosikkisarjojen katsominen onnistuu viiveettömästi. Esimerkiksi Netflix-testeissä DNA:n laajakaista onkin todettu Suomen nopeimmaksi. Suoratoistopalvelujen lisäksi DNA:n kiinteän verkon kautta pääsee nauttimaan myös kaapelitelevision tarjonnasta.

dna valokuitu plus

Haluaisitko surffata valokuidun nopeudella?

Katso kotiisi saatavilla olevat liittymät ja nopeudet osoitehausta.

DNA:n modeemi on avain nopeaan nettiin

DNA:n modeemit on valmiiksi viritetty DNA:n verkkoon sopivaksi, joten se on toimintavarma ja helppo ottaa käyttöön. Piuhat kiinni ja nettiin – ja jopa gigan nopeuksiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millainen on DNA:n valokuitupohjainen kiinteä verkko?

Kunkin kiinteistön sisäverkko määrittää lopulta sen, millä tavalla yhteyden viimeiset metrit kulkevat ja onko kiinteistössä käytössä Ethernet- vai kaapelilaajakaista. Koko DNA:n kiinteä verkko nojaa vahvasti valokuituun ja on päivitetty uusimmalla teknologialla. Tämä koskee myös kaapelilaajakaistaa.

Valokuitupohjainen kiinteä verkko yhdistää ainutlaatuisesti runkoverkon valokuidun lisäksi liityntäverkosta ja kiinteistön sisäverkosta sitä osaa, joka mahdollistaa gigaluokan nopeudet aina huoneistoon asti. Käytännössä verkko on valokuituverkkoa joko kiinteistöön asti tai ainakin hyvin lähelle sitä. Kaupunkien keskustoissa, uusimmilla asuinalueilla sekä uusissa taloyhtiöissä DNA:n kiinteä verkko rakentuukin täysin valokuidun varaan. 
 
Mikäli kiinteistössä on Ethernet-kaapelointi, DNA:n verkko käyttää sitä. Mikäli Ethernet-kaapelointia ei ole, huippunopeuksien tuomisessa hyödynnetään antenniverkkoa. Tällöin sisäverkko ei aiheuta nopeudelle pullonkauloja. Määrätietoisten investointiensa myötä DNA pystyykin tarjoamaan toimintavarman ja huippunopean gigaluokan laajakaistan kaikille sen valokuitupohjaisen kiinteän verkon asiakkaille. Tulevaisuudessa laajakaistanopeudet kasvavat entisestään.

Mistä tietää, onko oma koti mahdollista liittää DNA:n valokuitupohjaiseen kiinteään verkkoon?

Osoitehaku näyttää kotiisi tarjolla olevat eri nettivaihtoehdot ja kertoo, onko kotiisi saatavilla kiinteä nettiyhteys. Tutustu vaihtoehtoihin ja tee osoitehaku täällä.

DNA:n laajakaistaverkon alueella asuvat voivat tilata DNA Netti -liittymän netistä tai DNA:n muista myyntikanavista, kuten DNA Kaupasta tai asiakaspalvelusta. Liittymän ohella tarvitaan modeemi.

Mihin tarvitaan Gigan nettiyhteyttä?

Gigaluokan nopeuksia tarvitaan, sillä nettiyhteyttä tarvitsevien laitteiden määrä ja kotitalouksien tiedonsiirtomäärät kasvavat jatkuvasti. Perheissä on jo nyt keskimäärin 9–15 nettiä hyödyntävää laitetta, ja lähes jokaisella kouluiän saavuttaneella suomalaisella on jo oma älypuhelin. 

Niin etätyöt, opinnot, harrastukset kuin viihtyminenkin tapahtuvat netissä ja edellyttävät sujuvia yhteyksiä. Kapasiteetin käyttö tulee tulevaisuudessa vielä lisääntymään, kun esineiden internet mullistaa liike-elämän, työelämän ja tavallisen arjenkin. 

DNA:n valokuitupohjainen kiinteä verkko mahdollistaa lukuisten laitteiden yhtäaikaisen, mutkattoman ja luotettavan käytön. Tulevina vuosina verkossa ylletään jopa 10 gigan yhteysnopeuteen.

Netin tuki

Netti kotiin tai mukaan, yhteen tai useampaan laitteeseen. Vinkit pulmatilanteisiin ja sopivan netin valintaan löydät täältä.