Yoga Pulse - sovelluksen avulla joogamestariksi

 

Etkö ole koskaan joogannut, mutta tahtoisit oppia? Tai oletko kokeillut kerran tai pari, mutta et ihan vielä löytänyt sisäistä guruasi? Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta, ja onneksi nykyään myös joogaamiseen löytyy mobiilisovelluksia. Kävimme testaamassa suomalaisen Gajatri Studiosin kehittämää Yoga Pulse -sovellusta.

Sovellus sopii aloittelijalle, sillä siinä on valmiita sekvenssejä, eli harjoitussarjoja, joiden avulla pääsee helposti alkuun. Voit seurata harjoituksen aikana liikkeitä näytöltä: meneillään oleva liike näkyy videona ja kolme seuraavaa liikettä jonossa kuvina. Lisäksi yläreunassa näkyy aina vuorossa olevalle liikkeelle kirjalliset ohjeet. Voit itse keskittyä rauhassa joogaamiseen, kun sovellus kertoo sinulle mitä tehdä ja milloin.

Kun valmiit sarjat alkavat olla hallussa, voit myös itse koostaa oman harjoituksesi. Pystyt laittamaan liikkeitä haluamaasi järjestykseen ja tekemään sarjasta juuri sen pituisen kuin itse tahdot.  

Gajatri Studiosin toimitusjohtaja Tiina muistuttaa, että joogassa olennaisinta oppia on joogahengitys. Ja jokainen joogaa kokeillut tietää, ettei se ole mikään helppo juttu! Siksi voit yhdistää Yoga Pulse -sovellukseen sykevyön, ja pystyt tarkkailemaan harjoituksen aikana sydämesi sykettäsi, sekä hengityksen ja liikkeen vaikutusta sykkeeseen.

Ainakin meidän koekaniinimme vakuuttuivat sovelluksesta. Ota joogamatto kainaloon, älypuhelin käteen ja lähde itse ulos kokeilemaan. Ja muista hengittää!

Avainsanat:

urheilu sovellukset hyvinvointi

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!