WhatsApp uudistui - nyt voit tägätä henkilöitä viestiisi

Pikaviestinpalvelu WhatsApp on julkaissut merkittävän päivityksen sovellukseensa koskien ryhmäkeskusteluja. Ohjelman päivitettyä pystyy ryhmächateissa merkitsemään tai “tägäämään” henkilön, jolle haluaa osoittaa viestin.

Tägääminen onnistuu Facebookista ja Twitteristä tutulla tavalla, eli asettamalla @-merkin henkilön nimen eteen. Kuinka tämä henkilöllä merkitty viesti sitten eroaa normaalista ryhmäviestistä? Jos vastaanottaja on mykistänyt ryhmäkeskustelunsa, saa tämä silti ilmoituksen puhelimeensa tägäyksestä. Juuri tästä syystä suuri yleisö on hieman kummaksunut uudistusta. Onhan siihen yleensä syynsä, että ryhmäkeskustelut on laitettu äänettömään tilaan. Toki tägäämismahdollisuus myös kätevöittää keskusteluja: sen avulla on helppo sivuuttaa ryhmäkeskustelun viestit, joista ei välttämättä ole itselle hyötyä ja keskittymään niihin, joihin toinen on käyttäjän merkinnyt. Myös kaverin kiinni saaminen ruuhkaisissa ryhmächateissa helpottuu. WhatsApphan nosti ryhmien maksimikoon viime helmikuussa sadasta käyttäjästä 256:teen, joten varsinkin suuremmissa ryhmissä tägäämisestä tulee varmasti korvaamaton apuväline. Huomiona vielä, että päivitys toimii toistaiseksi vain WhatsAppin iOS- ja Android-versioissa.

Juuri tällainen parempaan käyttökokemukseen pyrkivä uudistumiskyky on yhtenä tekijänä pikaviestinsovellusten käyttäjämäärien päätähuimaavaan kasvuun. WhatsAppin ja kumppaneiden suosio on Business Insiderin mukaan ylittänyt viime aikoina jo “perinteisen” sosiaalisen median (Facebook, Twitter, jne.) suosion käyttäjämäärissä mitattuna. Siinä missä sosiaalista mediaa käyttää ympäri maailman 2,5 miljardia ihmistä, on pikaviestimien käyttäjiä jo huimat lähes 3 miljardia. Vaikka WhatsAppin uudistus saattaa jakaa mielipiteitä, se tuskin tulee laannuttamaan pikaviestinsovellusten suosion kasvua.

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!