Uusi Pokémon GO -sovellus villitsee ympäri maailman

Hiljattain iOS-lle sekä Androidille Suomessakin julkaistu Pokémon GoO -mobiilipeli nosti samantien Pokémonit uuteen nousuun. Kiinnostavaa on se, miten peli hyödyntää jatkettua todellisuutta: Pokémonit näkyvät kameratilassa osana todellista ympäristöä. Pokémoneja voi pyydystää esimerkiksi ruokakaupasta tai lähipuistosta - tai mistä vaan, missä niitä sattuu tulemaan vastaan. Hienoa on myös se, että sovellus laittaa pelaajat liikkumaan. Pokémonit eivät kävele suoraan pelaajan palloon, vaan niitä täytyy etsiä. Esimerkiksi vesityypin Pokémoneja löytää todennäköisemmin veden lähettyviltä.

Sovelluksessa liikutaan todelliseen ympäristöön perustuvalla kartalla. Kävellessä täytyy siis vilkuilla puhelinta, jotta huomaa kartalle ilmestyvät Pokémonit. Nosta kuitenkin katse välillä luurista, ettet törmää kehenkään! Kartalta voi bongata myös Poké-pisteitä, joista saa kerättyä esimerkiksi Pokémon-palloja tai Pokémonien munia. Pisteet ovat tunnettuja nähtävyyksiä tai muita paikkoja, jotka kertovat kiinnostavia faktoja ympäristöstä. Pelaaminen on siis myös oiva tapa tutustua lähiympäristöön tai uuteen paikkaan paremmin!

Sosiaalinen puolikin on pelissä hyvin huomioitu. Kun Pokémoneja on pyydystänyt riittävästi, pääsee mukaan saleilla käytäviin matseihin ja osaksi vihreää, keltaista tai punaista joukkuetta. Kavereiden kanssa kannattaa liittyä samaan tiimiin, niin ette joudu taistelemaan saleilla toisianne vastaan!

 

Lataa Pokemon GO Androidille, iOS:lle

Avainsanat:

viihde pelit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!