Työnä somettaminen - haastattelussa Soikku

Soikku, oikealta nimeltään Sonja Hämäläinen, on videobloggaaja. Soikun kesään kuuluu siis paljon videoiden tekemistä ja somettamista, mutta myös vapaa-aikaa ja tietysti eläinten kanssa hengailua.

Duunina somettaminen

Tubettajan työpäivän sisältö vaihtelee melkein päivittäin. Jos Soikulla ei ole työkeikkoja, päivään kuuluu usein videon suunnittelua ja editointia sekä sähköpostin läpikäymistä ja kalenterin järjestelyä. Kesällä Soikun voi bongata myös erilaisista tapahtumista, kuten Suomi-Areenasta, Linnanmäeltä ja Tubeconista. Soikku tykkää duunikeikoista varsinkin kesällä. Silloin nuoret pääsevät helpommin paikalle, kun ei ole koulua.

Aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa on tärkeä osa tubettajan työtä - Soikku onkin onlinessa käytännössä koko ajan. Hän käyttää paljon Snapchatia, Instagramia, Twitteriä ja tietysti YouTubea. Viestitulva ei ahdista Soikkua, mutta hän paljastaa laittavansa joskus Snapchatista viestit pois päältä, ettei tarvitse koko ajan olla avaamassa viestejä. Sen suurempia sosiaalisen median taukoja Soikku ei koskaan pidä. “Enhän mä tekisi tätä, ellei tämä olisi kivaa”, hän kertoo.

Työn vastapainona rentoilua ja leffoja

Soikulla ei ole kesällä virallista lomaa, mutta hän on kuitenkin järjestänyt itselleen välillä pidempiä aikoja, jolloin ei tarvitse tehdä työjuttuja. Soikun mielestä kesässä parasta on lomafiilis, joka tulee vaikka ei olisikaan varsinaista lomaa. Kesällä aurinko paistaa enemmän kuin talvella, joten tuntuu että olisi enemmän aikaa tehdä asioita ja lähteä eri paikkoihin. Tänä kesänä Soikku on tehnyt jo yhden reissun Joensuuhun poikaystävän vanhempien luokse, ja sinne pariskunnan olisi tarkoitus suunnata lomailemaan vielä uudestaankin.  

Mitenkään yllätyksenä ei tule se, että YouTube-tähti tykkää myös paljon itse katsoa liikkuvaa kuvaa. Elokuvat kiehtovat Soikkua suunnattomasti, ja leffojen katselu on hänelle mieluisaa iltapuuhaa. Hän pitää kaikenlaisista elokuvista, mutta parhaiten uppoaa draama ja hitaasti etenevät elokuvat. Intohimoiselle harrastajalle suoratoistopalveluiden tarjonta ei aina riitä, ja hän katseleekin leffoja usein ihan perinteiseen tapaan DVD:ltä. Niitä Soikku vuokraa tai hakee kirjastosta.

Soikun mukaan kesässä on parasta myös se, että on lupa olla paikoillaan. “Kannattaa nauttia kesästä, ja siitä kun ei tarvitse tehdä mitään. Ei kannata stressata mistään etukäteen. Jos vaikka ei saanut koulupaikkaa, niin kyllä se tulee sitten ensi kerralla tai sitä seuraavalla.” Soikku vinkkaa.

Huawei P9 sopii aktiiviselle somettajalle ja kuvaajalle

Tutustu huippunopeaan ja kattavaan 4G-liittymään

Avainsanat:

some

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!