Twitch - areena pelien livelähetyksille

E-urheilusta on tullut vakavasti otettava laji, jonka piirissä liikkuvat isot rahat. Tästä hyvänä esimerkkinä vuoden 2015 Counter-Striken MM-kisat, jotka YLE televisioi. 

Twitch on sovellus, jolla livelähetyksiä eri pelaajien suorituksista voi seurata omalla älylaitteella vaikka kotisohvalta. Niin huvikseen pelaavat kuin pelialan ammattilaisetkin voivat "striimata" omaa pelaamistaan. Twitch on saatavilla iOSille sekä Androidille, ja livelähetyksiä pystyy seuraamaan myös nettiselaimella osoitteessa www.twitch.tv

Sovelluksen käyttöliittymä on yksinkertainen: valitaan peli, jota haluaa seurata ja sopivan striimaajan kanava. Video alkaa pyöriä, ja samanaikaisesti on mahdollista osallistua muiden kanavaa katsovien kanssa chattiin, jossa kommentoidaan pelaajan edesottamuksia. Myös kanavan omistaja on usein mukana videossa pienellä ruudulla selostamassa omia suorituksiaan. Sovellusta testatessa oli hauska huomata, että pelisuoritustaan selostaessa pelaaja myös reagoi aidosti ihmisten lähettämiin kommentteihin. Twitchin voi myös laittaa pyörimään taustalle niin, että lähetystä seuratessa pystyy samalla lukemaan vaikka sähköposteja.

 

Ensiajatus livepelaamisen katselusta tuntui ehkä vähän oudolta, mutta testikäytössä mielipide muuttui varsin nopeasti. Lapsuuden suosikkipelin läpipeluu huuliveikkopelurin voimin osoittautui yllättävän koukuttavaksi seurattavaksi. Myös FIFA 15 -pelin livelähetys tuntui lähes urheilukisan seuraamiselta, puhumattakaan Counter-Striken tai Battlefieldin hektisistä ja refleksejä vaativista suorituksista. Lisäksi kanssaseuraajien kommentit ja pelaajan oma selostus toivat katselukokemukseen mukavan lisämausteen.

Pelaamista harrastaville Twitchistä livelähetysten seuraaminen on erinomaista viihdettä. Jos e-urheilu tai muuten vaan pelaamisen katsominen kiinnostaa vähääkään, on Twitch tarkoitukseen loistava sovellus. Monet ovat veikanneet, että livepelaamisen seuraamisesta tulisi jopa yhtä suosittua kuin perinteisen urheilun katsomisesta. Twitch ja sen kanavien huimat katsojamäärät antavat pontta oletukselle.

PS. Pelien striimausta tarjoilee omana palvelunaan nyt myös Youtube, joka julkaisi hiljattain Twitchin haastavan palvelunsa osoitteessa https://gaming.youtube.com/ .


Lataa Twitch: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

pelit sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!