Tee joulu sydämeen – auta heitä, joilla joulupukki ei käy

Meillä ei tänäkään vuonna jaeta työpaikalla joululahjoja, ei omille työntekijöille eikä kumppaneille. Silti en usko, että kukaan jää kaipaamaan herkkukoria tai viinipulloa, koska joululahjarahat on osoitettu niitä enemmän tarvitseville. DNA:lla on kolme hyväntekeväisyyskumppania, jotka kaikki tekevät tärkeää työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi.

DNA:n tehtävä tietoliikenneyhtiönä on ylläpitää ja kehittää digitaalista Suomea. Samaan tehtävään kuuluu huolenpito asiakkaista digitaalisessa maailmassa. Kaikki eivät ole syystä tai toisesta samalla viivalla digitaalisen yhteiskunnan kansalaisena. Siksi teemme valittujen järjestöjen kanssa yhteistyötä, jolla pyritään turvaamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten pärjääminen.

HelsinkiMissio toimii sekä ammattilaisten että vapaaehtoisten voimin lapsiperheiden, nuorten, senioreiden ja erityisryhmien parissa yksinäisyyden vähentämiseksi. DNA tukee HelsinkiMission kautta senioreiden digiaputyötä. HelsinkiMission vapaaehtoiset toimivat sen eteen, että senioreilla olisi kyky hoitaa omia asioitaan verkossa, pitää yhteyttä läheisiinsä tai katsella lastenlasten valokuvia tabletilta.

Hope tekee vapaaehtoisvoimin todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Yhdistys jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille esimerkiksi vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. DNA on Hopen laitekumppani, eli lahjoitamme Hopen kautta satoja älypuhelimia niitä tarvitseville.

SOS-Lapsikylä on lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palvelujärjestelmän uudistaja. Järjestö tekee jatkuvaa työtä haavoittuvissa oloissa kasvavien lasten hyväksi Suomessa. DNA on SOS-Lapsikylän pitkäaikainen kumppani ja tuemme järjestöä sekä taloudellisesti että tietoliikenneyhteyksin. Vuonna 2019 olemme toteuttaneet yhdessä SOS-Lapsikylän kanssa myös Satuillaan-kampanjan, jonka tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja vanhemmille yhteisiä hetkiä satujen parissa ja muistuttaa satujen tärkeydestä osana lapsen kehitystä. Kampanjassa julkaistaan kaksi jouluaiheista satua, joista voi nauttia vaikka joulun välipäivinä.

Vuoden lähestyessä loppuaan haluamme koko DNA:n voimin lämpimästi kiittää yhteistyökumppaneitamme arvokkaasta työstä lasten ja nuorten, vanhusten ja vähävaraisten perheiden hyväksi! Tutustuthan sinäkin järjestöjen toimintaan yllä olevien linkkien kautta. Lahjoittamalla pienen siivun joululahjarahoista voit jakaa hyvää mieltä niille, joilla ei ole läheisiä ihmisiä tai joille joulupukki ei välttämättä tule kylään.

Avainsanat:

yhteiskunta hyväntekeväisyys DNAlaiset Vastuullisuutta ja huolenpitoa

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2023 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen virustorjuntaohjelma  

Miksi maksaa virustorjuntaohjelmasta, kun niitä on maksuttomiakin?
9/2023 Ilkka Tuominen

Asiantuntija varoittaa: Huijaaminen on teollistunut

8/2023 Artikkelien toimitus

Identiteettivaras iskee yllättäen – ovatko tietosi turvassa? 

Identiteettivarkaudet ovat lisääntyneet ja monipuolistuneet huimaa vauhtia, eikä vahinko katso kelloa tai ihmistä.
8/2023 Artikkelien toimitus

Mikä somessa koukuttaa? Lumovoima perustuu ihmisen sosiaalisiin tarpeisiin, joita palvelut tyydyttävät

Oletko pysähtynyt pohtimaan omaa somekäyttöäsi?