Blogit

Tee joulu sydämeen – auta heitä, joilla joulupukki ei käy

Meillä ei tänäkään vuonna jaeta työpaikalla joululahjoja, ei omille työntekijöille eikä kumppaneille. Silti en usko, että kukaan jää kaipaamaan herkkukoria tai viinipulloa, koska joululahjarahat on osoitettu niitä enemmän tarvitseville. DNA:lla on kolme hyväntekeväisyyskumppania, jotka kaikki tekevät tärkeää työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi.

DNA:n tehtävä tietoliikenneyhtiönä on ylläpitää ja kehittää digitaalista Suomea. Samaan tehtävään kuuluu huolenpito asiakkaista digitaalisessa maailmassa. Kaikki eivät ole syystä tai toisesta samalla viivalla digitaalisen yhteiskunnan kansalaisena. Siksi teemme valittujen järjestöjen kanssa yhteistyötä, jolla pyritään turvaamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten pärjääminen.

HelsinkiMissio toimii sekä ammattilaisten että vapaaehtoisten voimin lapsiperheiden, nuorten, senioreiden ja erityisryhmien parissa yksinäisyyden vähentämiseksi. DNA tukee HelsinkiMission kautta senioreiden digiaputyötä. HelsinkiMission vapaaehtoiset toimivat sen eteen, että senioreilla olisi kyky hoitaa omia asioitaan verkossa, pitää yhteyttä läheisiinsä tai katsella lastenlasten valokuvia tabletilta.

Hope tekee vapaaehtoisvoimin todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Yhdistys jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille esimerkiksi vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. DNA on Hopen laitekumppani, eli lahjoitamme Hopen kautta satoja älypuhelimia niitä tarvitseville.

SOS-Lapsikylä on lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palvelujärjestelmän uudistaja. Järjestö tekee jatkuvaa työtä haavoittuvissa oloissa kasvavien lasten hyväksi Suomessa. DNA on SOS-Lapsikylän pitkäaikainen kumppani ja tuemme järjestöä sekä taloudellisesti että tietoliikenneyhteyksin. Vuonna 2019 olemme toteuttaneet yhdessä SOS-Lapsikylän kanssa myös Satuillaan-kampanjan, jonka tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja vanhemmille yhteisiä hetkiä satujen parissa ja muistuttaa satujen tärkeydestä osana lapsen kehitystä. Kampanjassa julkaistaan kaksi jouluaiheista satua, joista voi nauttia vaikka joulun välipäivinä.

Vuoden lähestyessä loppuaan haluamme koko DNA:n voimin lämpimästi kiittää yhteistyökumppaneitamme arvokkaasta työstä lasten ja nuorten, vanhusten ja vähävaraisten perheiden hyväksi! Tutustuthan sinäkin järjestöjen toimintaan yllä olevien linkkien kautta. Lahjoittamalla pienen siivun joululahjarahoista voit jakaa hyvää mieltä niille, joilla ei ole läheisiä ihmisiä tai joille joulupukki ei välttämättä tule kylään.

Avainsanat:

yhteiskunta hyväntekeväisyys DNAlaiset Vastuullisuutta ja huolenpitoa

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

7/2024 Artikkelien toimitus

Mihin kahden gigan kaapelikaistaa tarvitaan? Yli 100 000 kotitaloutta voi jo nauttia DNA:n huippunopeasta netistä

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut