Sovellukset siististi järjestykseen - kukin tyylillään

1. Mapittaja

Mapittaminen on sovellusjärjestämisen perustyyli. Mapittaja järjestelee uutissovellukset yhteen kansioon, pelit toiseen ja kamerat kolmanteen. Mapituksen ongelma on se, että sovelluskatraan kasvaessa kansiot pursuilevat yli äyräiden. Kannattaakin luoda sekalaismappi, johon irtolaiset voi keräillä ja aika-ajoin poistaa tai uudelleensijoittaa. Varoitus: mapitustyyli saattaa vaatia yhä yksityiskohtaisemmin rajattuja kansioita, kuten “Testaa kun ehdit” tai “Joskus pelattavat”.

2. Ensin työ, sitten huvi

Ajan käytöstään tarkka järjestelee sovellukset eri näytölle päivärytminsä mukaan. Aamunäyttö avataan esiin kahvia hörppiessä ja ruudulla ovat vain valikoidut uutissovellukset, sääpalvelut ja kalenteri. Työmatkalla voi pyyhkäistä esiin duuniruudun, josta löytyy sähköposti, Evernote ja LinkedIn. Ja kun päivä on pulkassa, voi kotisohvalla selailla iltanäyttöä, josta löytyvät viihdelehdet, Instagram, Tinder ja Kindle.

Päivärytmi -järjestely sopii parhaiten niille, jotka tahtovat vaikkapa rajoittaa Facebookissa roikkumista ja tehdä selkeän eron työn ja vapaa-ajan välille. Mutta hei, mihin ruutuun himotwiittaaja asettaa Twitterin?

3. Minimalisti

Yksinkertaisuus on kaunista. Minimalistin kotinäytöltä löytyy vain muutama kovimmassa käytössä oleva sovellus. Loput on arkistoitu järjestelmällisesti omiin kansioihinsa. Minimalisti on myös säännöllinen siivooja, eivätkä käyttämättä jääneet sovellukset roiku turhaan ruudulla.

Tämä systeemi sopii myös esteetikoille, sillä ylimääräinen sälän ollessa poissa jää näyttöön reippaasti tilaa tyylikkäälle taustakuvalle.

4. Kaikki sateenkaaren värit

Hilpeämpi sovellusjärkkäilijä taiteilee puhelimensa sateenkaaren väreihin. Siniset, punaiset ja keltaiset omalle sivulleen. Äkkisiltään taktiikka saattaa kuulostaa liian sekavalta, mutta järjestely palvelee intuitiota. Sovelluksen juolahtaessa mieleen sitä kuitenkin ensimmäisenä ajattelee ikonin väriä, eikö totta? Mutta hetkonen - mihin väriryhmään kuuluu Deezer?

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!