Snapchat uudistui - huomioita uusista ominaisuuksista

Instagram ja jopa Facebook Messenger ovat viime aikoina lähteneet haastamaan aikaisemmin Snapchatin hallitsemaa 24 tunnissa katoavien kuvien viestintää. Muut palvelut ovat onnistuneet rohmuamaan vannoutuneimpiakin Snapchat-käyttäjiä ja tämä on varmasti luonut uudistumispaineita Snäpille. Snapchatiin saapuikin hiljattain uusi päivitys, jossa on muutama merkittävä uusi ominaisuus ja joka pisti jopa sovelluksen tuttua ulkoasua hieman uusiksi.

Näkyvimpänä uudistuksena Snapchatissa on, että sovelluksen käyttönäkymän yläreunaan on ilmestynyt hakutoiminto. Hakutoimintoa näpäyttämällä löytää pikachat-mahdollisuuden, josta pääsee näppärästi viestittelemään kaikkein läheisimmille snäppikavereilleen. Lisäksi hakutoiminnolla näkee viimeisimpänä lisätyt kaverit sekä omat snäppiryhmät. Luonnollisesti hakutoiminnolla voi myös hakea kavereitaan hakukenttään kirjoittamalla.

Toinen merkittävä uudistus Snäpissä on bitmojien suurempi rooli. Bitmojit ovat periaatteessa itse tehtyjä hymiöitä, jotka luodaan ulkoisessa bitmoji-sovelluksessa ja joista voi muokata esimerkiksi oman naamavärkin näköisiä. Bitmojeja on voinut käyttää snäpätessä ennenkin, mutta nyt tämän kustomoidun hymiön voi lisätä myös omaan profiiliinsa, jolloin se näkyy muille muun muassa hakutoiminnossa ja chatissa. Bitmoji-sovelluksen pääset lataamaan vaikka tästä iOS:ille ja Androidille.

Jännittävin Snapchatin uudstuksista on mahdollisuus lisätä oma snäppinsä “Meidän tarinaamme”. Sovelluksen mukaan tähän yhteiseen tarinaan lisätty kuva tai video voi näkyä jopa koko maailman snäppikansalle. Kyseessähän on sama ominaisuus, joilla Snapchat on lähettänyt “livelähetystä” esimerkiksi festareilta tai tietyistä kaupungeista, mutta uudella Meidän tarinallamme on kuitenkin ainakin periaatteessa mahdollista osallistua näihin livetarinoihin, vaikka ne eivät tapahtuisikaan aivan käyttäjän kotikonnuilla.

Avainsanat:

sovellukset vinkit Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2023 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen virustorjuntaohjelma  

Miksi maksaa virustorjuntaohjelmasta, kun niitä on maksuttomiakin?
9/2023 Ilkka Tuominen

Asiantuntija varoittaa: Huijaaminen on teollistunut

8/2023 Artikkelien toimitus

Identiteettivaras iskee yllättäen – ovatko tietosi turvassa? 

Identiteettivarkaudet ovat lisääntyneet ja monipuolistuneet huimaa vauhtia, eikä vahinko katso kelloa tai ihmistä.
8/2023 Artikkelien toimitus

Mikä somessa koukuttaa? Lumovoima perustuu ihmisen sosiaalisiin tarpeisiin, joita palvelut tyydyttävät

Oletko pysähtynyt pohtimaan omaa somekäyttöäsi?