Snapchat uudistui - huomioita uusista ominaisuuksista

Instagram ja jopa Facebook Messenger ovat viime aikoina lähteneet haastamaan aikaisemmin Snapchatin hallitsemaa 24 tunnissa katoavien kuvien viestintää. Muut palvelut ovat onnistuneet rohmuamaan vannoutuneimpiakin Snapchat-käyttäjiä ja tämä on varmasti luonut uudistumispaineita Snäpille. Snapchatiin saapuikin hiljattain uusi päivitys, jossa on muutama merkittävä uusi ominaisuus ja joka pisti jopa sovelluksen tuttua ulkoasua hieman uusiksi.

Näkyvimpänä uudistuksena Snapchatissa on, että sovelluksen käyttönäkymän yläreunaan on ilmestynyt hakutoiminto. Hakutoimintoa näpäyttämällä löytää pikachat-mahdollisuuden, josta pääsee näppärästi viestittelemään kaikkein läheisimmille snäppikavereilleen. Lisäksi hakutoiminnolla näkee viimeisimpänä lisätyt kaverit sekä omat snäppiryhmät. Luonnollisesti hakutoiminnolla voi myös hakea kavereitaan hakukenttään kirjoittamalla.

Toinen merkittävä uudistus Snäpissä on bitmojien suurempi rooli. Bitmojit ovat periaatteessa itse tehtyjä hymiöitä, jotka luodaan ulkoisessa bitmoji-sovelluksessa ja joista voi muokata esimerkiksi oman naamavärkin näköisiä. Bitmojeja on voinut käyttää snäpätessä ennenkin, mutta nyt tämän kustomoidun hymiön voi lisätä myös omaan profiiliinsa, jolloin se näkyy muille muun muassa hakutoiminnossa ja chatissa. Bitmoji-sovelluksen pääset lataamaan vaikka tästä iOS:ille ja Androidille.

Jännittävin Snapchatin uudstuksista on mahdollisuus lisätä oma snäppinsä “Meidän tarinaamme”. Sovelluksen mukaan tähän yhteiseen tarinaan lisätty kuva tai video voi näkyä jopa koko maailman snäppikansalle. Kyseessähän on sama ominaisuus, joilla Snapchat on lähettänyt “livelähetystä” esimerkiksi festareilta tai tietyistä kaupungeista, mutta uudella Meidän tarinallamme on kuitenkin ainakin periaatteessa mahdollista osallistua näihin livetarinoihin, vaikka ne eivät tapahtuisikaan aivan käyttäjän kotikonnuilla.

Avainsanat:

sovellukset vinkit Muita aiheita

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2022 Artikkelien toimitus

Elämä on sitä mihin aikamme käytämme

5/2022 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2022 Helena Vartiainen

Tutut turvallisuusohjeet tehoavat uusiinkin pöpöihin 

Outojen linkkien avaamatta jättäminen ja sovellusten lataaminen vain virallisista sovelluskaupoista ovat monelle tuttuja turvallisuusohjeita. Niiden noudattaminen säästää monilta harmeilta.
4/2022 Samu Malmelin

DNA tutki: Vinkit lapsen puhelimenkäytön yleisimpiin huolenaiheisiin

Kokosimme vastauksia niistä lapsen puhelimenkäyttöön liittyvistä asioista, jotka askarruttivat eniten koululaistutkimukseen osallistuvia vanhempia.