Snapchat – hetkellistä viestintää

Snapchatissa lähetät kontakteillesi kuvia tai videoita, jotka näkyvät vain hetken ja sen jälkeen katoavat kokonaan. Kun otat kuvan, voit valita kuinka kauan se näkyy vastaanottajille. Aika voi olla enintään kymmenen sekuntia. Samalla periaatteella videot voivat myös olla enintään kymmenen sekunnin pituisia.

”Snäppääminen” on helppoa. Ota kuva tai video Snapchatin kameratilassa niin pääset lisäämään muokkauksia. Voit piirtää, lisätä tekstiä tai vaihtaa värisuodatinta kuvallesi. Kun snap-viesti on valmis ja olet valinnut kuinka kauan kuva näkyy, siirry valitsemaan keille kontakteillesi haluat lähettää viestisi. Voit myös lisätä kuvan tai videon ”My Story”-osioon eli omaan tarinaasi. Omaan tarinaan lisätyt snap-viestit ovat nähtävissä 24 tunnin ajan, ja niitä voi katsoa sinä aikana uudelleen ilman, että ne katoavat.

Snapchat antaa useita eri mahdollisuuksia hauskaan viestintään. Piirtäminen, tekstin lisääminen ja värisuodattimet ovat riittävät työkalut monipuoliseenkin kuvanmuokkaukseen. Snapchatin viestien hetkellisyys antaa erittäin mielenkiintoisen vivahteen tyypilliseen viestintään. Kuvien ja videoiden katoaminen on myös hyödyllistä jos ei halua, että kaikki hömpätkin kuvat jäävät aina puhelimen kamerarullalle tai kuvagalleriaan talteen.

Muutamia vinkkejä Snapchatin käyttöön

  • Saapuneiden ja lähetettyjen viestin näkymässä näkyy useita eri kuvakkeita nimien vieressä. Pääsääntöisesti punaiset kuvakkeet ovat äänettömiä snap-viestejä, liilat ovat äänellisiä, siniset ovat pelkästään chat-viestejä, ja pelkästään ääriviivoista koostuvat viestit ovat avattuja. Kaikkien kuvakkeiden referenssi löytyy täältä.

  • Piirtäessä voit pyyhkäistä värivalitsijasta vasempaan reunaan saadaksesi valkoisen värin käyttöön. Mustan värin saat pyyhkäisemällä värivalitsijasta alareunaan.

  • Jos tekstiä lisätessä tila ei meinaa riittää, käännä laitteesi vaaka-asentoon, jolloin tekstikenttäkin kääntyy ja muuttuu leveämmäksi.

  • Chat-viestejä voi tallentaa painamalla viestin kohdalta. Tätä kannattaa hyödyntää tilanteissa, joissa vastaat chat-viestiin jonka lähettämisestä on jo aikaa. Napsauta edellinen viesti talteen, jotta keskustelukumppanisi näkee mihin viestiin olet vastaamassa jos se on jo kadonnut hänen omasta muististaan.

  • Kurkkaa Snapchatin asetuksia. Sieltä voit valita kuka voi lähettää sinulle viestejä, ketkä kaikki voivat nähdä omaa snap-tarinaasi ja lisätä esimerkiksi ”Replay”-toiminnon, eli mahdollisuuden katsoa yksi snap-viesti uudelleen kerran per 24 tuntia.

Mukavia hetkiä Snapchatin parissa! Löydä oma taiteellinen puolesi piirustustyökaluilla tai luo huikeita snap-tarinoita lisäämällä useita snap-kuvia tai –videoita peräkkäin omaan tarinaasi. Hyvä idea on keksiä oma Snap-konsepti: kuvaa päivittäin tietty tapahtuma tai tarina!

Lataa Snapchat: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

viihde sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!