Selviytymispaketti vappuun: neljä sovellusvinkkiä

Vappu tulee taas! Vuodesta toiseen tämä työväen, ylioppilaiden ja ennen kaikkea kevään juhla saa suomalaiset juhlatuulelle keleistä ja yleisestä mielialasta riippumatta. DNA tarjoilee nyt parhaat sovellusvinkit onnistuneen vapun juhlintaan.

Seuraa vapun säätä

Sää, tuo ikuinen mysteeri, on kenties joka vuosi suurin vapun puheenaihe. Tänä keväänä Suomessa on ihmetelty harvinaisen kylmää ja vaihtelevaa kevätsäätä, ja moni jännittää nyt sataako vai paistaako vappuna. Vapun selviytymispakettiin kuuluukin ehdottomasti hyvä sääsovellus, joka auttaa suunnittelemaan päivän ohjelmaa ja pukeutumista sään mukaan.
 
Sovelluskaupat ovat täynnä sääsovelluksia ja lisäksi lähes kaikissa älypuhelimissa on oma sovelluksensa. Valinnanvaikeus saattaakin olla sääennustajan valinnassa suurin ongelma. Eräs kotimainen vaihtoehto on Ilmatieteen laitoksen Sää -sovellus, joka on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille. Sovellus tarjoaa säätiedot ja -ennusteet, sadetutkan sekä voimassa olevat varoitukset kattavasti ympäri Suomen. Älä siis anna sään pilata vapun juhlintaasi, vaan varaudu keliin kuin keliin kunnon sääsovelluksen avulla.

Löydä ystäväsi vappuhulinoissa

Kaupungin suurin puisto täynnä valkolakkisia ihmisiä - ei mikään helpoin paikka löytää ystäviä. Vapun piknikit lähtevät paremmin käyntiin kun jokaisen juhlijan ei tarvitse suunnistaa paikalle epämääräisen ohjeistuksen avulla. Fiksuin tapa löytää ystäväsi vappuna on ladata puhelimeesi sovellus ystävien paikantamiseen.
 
Myös näitä  löytyy sovelluskaupoista laaja kirjo. Android-laitteille suosittelemme Locate and Find My Friends -sovellusta, jonka avulla voit etsiä ystäväsi ja tarkistaa heidän tarkan sijaintinsa kartalla. Hyvin samankaltainen vastine tälle iOS-laitteilla on Applen oma Etsi Ystäväni -sovellus, joka tulee valmiiksi asennettuna iOS-laitteille. Jos et ole vielä ottanut käyttöösi tätä sovellusta, on vappu siihen oiva hetki.

Vappunaamiot kuntoon: tuunaa selfieitä FaceAppilla

Vappu on hauska ja kevytmielinen juhla, ja siksi me siitä niin pidämme. Jos haluat lähettää ystäville tai perheelle hauskan vapputervehdyksen, tai hassutella muuten vain kuvilla, FaceApp on sovelluksesi. FaceApp mahdollistaa hauskojen filttereiden lisäämisen selfieihin hieman samaan tyyliin kuin Snapchatissä - joskin FaceApp on hieman realistisempi. FaceAppilla voit myös jakaa kuvasi missä tahansa sosiaalisen median kanavassa. Sovellus on ollut kovassa nosteessa tänä keväänä ja sopii erinomaisesti vapun hauskanpitoon.
 

Pysy ajan tasalla joukkoliikenteestä

Vapun varjopuoliin kuuluu yleensä joukkoliikenteen takkuilu. Jos liikut vappuna kaupungilla julkisia kulkuneuvoja käyttäen, suosittelemme Moovit-sovellusta. Se on maailman johtava joukkoliikenteen sovellus, josta saat varmasti ajankohtaista tietoa joukkoliikenteestä. Myöhästymiset, aikataulumuutokset ja peruuntuneet vuorot päivittyvät sovellukseen heti, kun liikennöitsijät muuttavat aikataulujaan. Moovit onkin täydellinen sovellus sujuvampaa vapun liikkumista varten.
 
Näillä neljällä sovelluksella teet vapun juhlimisesta sekä vaivattomampaa että hauskempaa! DNA haluaakin näiden vinkkien saattelemana toivottaa kaikille oikein mukavaa vappua!

Avainsanat:

viihde sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!