Samsung Galaxy S8 ja S8+ - huomiot uutuuspuhelimista

Uusinta Samsung Galaxy -lippulaivaa on odotettu jo pitkään. Eilen Samsung raotti viimein salamyhkäisyyden verhoa ja julkisti odotetut S8-mallit: Galaxy S8:n ja Galaxy S8+:n. Puhelimet ovat nyt ennakkomyynnissä, joten keräsimme kokoon huomioita näistä uraauurtavista uutuuksista.


Suurimman huomion Galaxy S8 -puhelimissa herättää niiden upea rajaton Infinity-näyttö. Infinity eli suomeksi äärettömyys näytössä tarkoittaa, että puhelimen etupuolelta on poistettu lähes kaikki reunat ja sitä hallitsee entistä suurempi, “ääretön” näyttö. Vaikka Samsungin uutuuksien näytöt ovatkin kooltaan huimat 5,8 (S8) ja 6,2 (S8+) tuumaa, ei itse puhelimen koko ole kasvanut verrattuna esimerkiksi edeltäjään eli S7:än. S8:sta ei tulla näkemään erillistä edge-versiota kuten aikaisemmista S-sarjan julkistuksista, sillä molemmissa S8-malleissa on edge-malleista tuttu sivuilta kaareva näyttö jo vakiona.
 
S8:n kamera taas on taattua Samsung-laatua. Tehoja siitä löytyy yllin kyllin ja erityistä ihastusta herättävät sen valovoimaisuus, kuvantarkennusnopeus ja entistä paremmat kuvankäsittelyalgoritmit. Voit siis olla varma, että S8:lla otetut kuvat tyydyttävät jopa valokuvausta enemmänkin harrastavan. Kameran saa myös siirrettyä aivan uudelle tasolle lisälaitteiden avulla. 360-kuvaamisen mahdollistavalla lisälaitteella kuvaat esimerkiksi 4K-tasoista 360:n asteen livekuvaa. 
 
Samsung Galaxy S8:n sisältä löytyy täysin uudenlainen prosessori. Tämä 10 nm (nanometrin) prosessori onkin maailman ensimmäinen laatuaan älypuhelinmarkkinoilla, ja se vähentää puhelinten virrankulutusta jopa 20%. Prosessori ja puhelimen muukin sisältö on verhoiltu tuttuun Samsungin tapaan erittäin tyylikkääseen lasiseen ja metalliseen designiin, joka on tällä hetkellä saatavissa kolmessa eri värivaihtoehdossa, jotka ovat nimeltään Midnight Black, Orchid Grey ja Arctic Silver.
 
Edellisistä Samsungin puhelimista tutut huippuominaisuudet on myös säilytetty S8:ssa. Puhelimet ovat edelleen IP68-luokan mukaisesti vedenkestäviä ja pölytiiviitä. Lisäturvaa niihin tuo iiristunnistin, jolla puhelimen saa avattua kätevästi vain sitä katsomalla. Lisälaitteen avulla puhelimen voi myös ladata langattomasti.
 
Kaarevalla Infinity-näytöllä varustetut Samsung Galaxy S8:n ja S8+:n saa tilattua aina meiltä taatusti edulliseen hintaan. Ennakkomyyntiaika DNA:lla on 30.3.-19.4. ja ennakkotilanneet saavat puhelimen muita tilanneita aikaisemmin. Siirry ennakkotilaukseen tästä!

Avainsanat:

puhelimet Samsung

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!