Samsung Galaxy A3 ja A5 (2017): uutuuspuhelimet tarkastelussa

Samsung on hiljattain julkistanut uudet versiot huippusuosituista Galaxy A-sarjan puhelimistaan, eli vuoteen 2017 päivitetyt Samsung Galaxy A3:n ja ja A5:n. Perusidea uusissa malleissahan on sama kuin ennenkin, eli A-sarja tuo edelleen käyttäjälleen huippulaatua hieman edullisempaan hintaan. Vuoteen 2017 päivitetyissä A3- ja A5-malleissa on kuitenkin rutkasti uusia ominaisuuksia, jotka tekevät puhelimista entistä hienommat ja käytännöllisemmät.

Täysin uusi ominaisuus molemmissa A-sarjan uutuuksissa on IP68-luokan veden- ja pölynkestävyys. Tämä tarkoittaa, että puhelin kestää vettä puolentoista metrin syvyydessä jopa puoli tuntia. Uutta A-sarjalaista voi siis huoletta käyttää vaikkapa kaatosateessa tai kesän reissuilla rannalle.

Puhelimien kamerat ovat ehdotonta huippuluokkaa. Ne ovat erityisen valovoimaisia, joten kuvat saa napattua myös vähän pimeämmissäkin olosuhteissa. Varsinkin hieman tehokkaamman A5-mallin kamera herättää erityistä ihastusta: megapikseleitä siitä löytyy 16 sekä etu- että takakamerassa. Tämähän tarkoittaa, että A5:llä saa napattua erittäin näyttäviä selfieitä. A3 ei myöskään kalpene isoveljensä rinnalla, ja senkin kamerasta löytyy tehoja yllin kyllin.

Niin ominaisuuksiltaan kuin designiltaan elegantit puhelimet

Molemmissa A-sarjan puhelimissa on näyttävä Super AMOLED -näyttö, jonka koko A5:ssä on 5,2 ja A3:ssa 4,7 tuumaa. Näyttö on omiaan videoiden ja kuvien katseluun sekä pelien pelaamiseen, sillä se tuo niihin reilusti värikylläisyyttä ja syvää kontrastia. Lisäksi näytön saa säädettyä erittäin kirkkaaksi, joten puhelimen käyttö onnistuu myös voimakkaammassa auringonpaisteessa.

Teknisistä ominaisuuksista on mainittava vielä näppärä sormenjälkitunnistin sekä tehokas akku. Sormenjälkitunnistin tuo puhelimen käyttöön helppoutta ja tietoturvaa tehokkaan akun taas varmistaessa, ettei puhelin hyydy juuri sillä tärkeimmällä hetkellä. A5:stä löytyy lisäksi kätevä pikalataustoiminto, jolla puhelimeen saa tarvittaessa lisävirtaa vauhdikkaasti.

Vuoden 2017 A-sarja on paitsi teknisiltä ominaisuuksiltaan myös muotoilultaan ihastusta herättävä. Puhelinta on saatavilla kolmessa design-hifistelijänkin tyydyttävässä värivaihtoehdossa (Black Sky, Gold Sand ja Peach Cloud) ja lasin sekä metallin yhdistelmä puhelimen designissa tuo mieleen Samsungin lippulaivan Galaxy S7:n.  

Miltä uudet Samsung Galaxy A3 ja A5 kuulostavat sinun korvaasi? Jaa mielipiteesi kommenteissa. Saat puhelimet muuten ennakkotilattua jo nyt, toimitukset alkavat helmikuun alussa.

Tässä vielä Samsungin päivitetyn A-sarjan speksejä pähkinänkuoressa:

  • Veden- ja pölynkestävä, IP68-luokitus (jopa 30min 1,5 metrin syvyydessä)
  • Valovoimaiset etu- ja takakamerat F1,9 aukolla
  • 4,7” tai 5,2” Super Amoled -näyttö
  • Pitkä akkukesto
  • Pikalataus (vain A5)
  • Tyylikäs metallinen ja lasinen design ja kolme värivaihtoehtoa
     

Osta Samsung Galaxy A3 (2017) omaksesi

 

Osta Samsung Galaxy A5 (2017) omaksesi

Avainsanat:

puhelimet Samsung uutuudet

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!