Sää selkeäksi sovelluksilla

Syksyn edetessä sää muuttuu aina vain vaihtelevammaksi. Aamulla kotoa lähtiessä voi olla vaikea päättää, laittaakko jo talvitakki päälle tai jopa villapipo korvien suojaksi. Poutasään ennustamista varten ei tarvitse enää lähteä ulos tutkailemaan etanan sarvia, vaan tarkoitukseen on olemassa lukuisia mobiilisovelluksia. Osa näistä sovelluksista pystyy ennustamaan sään erittäin tarkasti käyttäjän sijainnin perusteella. Esittelemme tässä kolme mobiiliennustajaa.

Accuweatheria voisi luonnehtia täysivaltaiseksi sääsovellukseksi. Vallitseva säätila näkyy kätevästi heti sovelluksen aloitusruudussa ja alusta alaspäin pyyhkäisemällä pääsee käsiksi tarkempiin säätietoihin, kuten tuntiennusteeseen ja tuulen nopeuteen. Erityistä Accuweatherissa on sen MinuteCast-ominaisuus. Sen avulla pystyy tarkastelemaan säätä minuutin tarkkuudella juuri omassa sijainnissaan. MinuteCast esimerkiksi näyttää, tuleeko seuraavan 120 minuutin aikana satamaan ja minkä tyyppistä mahdollinen sade on.

Yahoo Sää on varmasti yksi komeimmista sääsovelluksista ja saa jopa loskaisen sään näyttämään hyvältä. Sovelluksen ulkonäkö ei ole jäänyt huomiotta: se voitti Applen Design Awardin vuonna 2013. Toiminnoiltaan se vastaa Accuweatheria, vain MinuteCast-toiminto puuttuu. Yahoo Sää näyttää tunti- ja päiväkohtaisen ennusteen tarkasti ja siitä näkee kätevästi esimerkiksi auringonnousun ja -laskun ajankohdat. Yahoon sääsovelluksen ehdoton valttikortti on kuitenkin edellä mainittu ulkonäkö. Säätietojen taustalle sovellus hakee komeita luontokuvia Flickr-kuvapalvelusta sijainnin, sään ja kellonajan mukaan.

Weather Underground on omien sanojensa mukaan numero yksi internetin sääennustajista. Se on myös periaatteeltaan vähän erilainen sään ennustaja, sillä omien meteorologiensa ohella he käyttävät sääharrastajien pyörittämiä “epävirallisia” sääasemia. Amatööriennustukset eivät kuitenkaan näytä vaikuttavan sovelluksen toimivuuteen - se näyttää säätiedot aivan yhtä tarkasti kuin aiemmin esitellyt sovellukset. Hauska lisäominaisuus Weather Undergroundissa on, että sillä pystyy luomaan “älykkäitä ennusteita” erilaisia aktiviteetteja varten. Älykkäät ennustukset näyttävät ihanneolosuhteet esimerkiksi juoksulenkkiä varten, ja sovellus näyttää sopivat ajankohdat aktiviteetille korostettuna ennusteissaan.

Se tärkein, eli päivän sään tarkastaminen onnistui jokaisella sovelluksella hyvin. Sääsovelluksen valinta kannattaakin päättää lisäominaisuuksien perusteella. Designhifistelijä valitsee Yahoon sovelluksen, kun taas tarkimman ja kattavimman sääennusteen haluava Accuweatherin. Mukavaa olikin huomata, että Pekka Poudan tv-ennustuksille on sovellusmarkkinoilla tarjolla useita hyviä vaihtoehtoja.

 

 

Lataa Accuweather iOS:ille ja Androidille

Lataa Yahoo Sää iOS:ille ja Androidille

Lataa Weather Underground iOS:ille ja Androidille

Avainsanat:

palvelut sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!