Rovion uutuus koukuttaa

Angry Birdsin luoja Rovio on julkaissut äskettäin uuden Nibblers-pelin. Varoitus: pelihirmujen kannattaa harkita kokeilemista tarkkaan, sillä koukuttumisvaara on suuri!

Pelin tarina on herttainen: tarkoituksena on auttaa suloisia Nibbler-hahmoja syömään hedelmiä. Hahmot nousevat makupalojen perässä vedestä saarelle, mutta saaren liskot eivät tästä pidä. Pelilogiikka on tuttu: yhdistä mahdollisimman monta samanlaista elementtiä - tässä tapauksessa hedelmää -  pitkäksi pötköksi. Kenttä on läpäisty, kun kaikki vihollisliskot on pökerrytetty räjäyttämällä hedelmiä niiden lähellä.

Kentillä ei ole varsinaista aikarajaa, eli seuraavaa siirtoaan voi pohtia niin kauan kuin haluaa. Aikaraja toisi peliin ehkä sopivasti nopeatempoisuutta, sillä nyt eteneminen tuntuu välillä hitaalta. Liikkeissään kannattaa kuitenkin olla suhteellisen vikkelä, sillä ensimmäisestä iskusta lisko pökertyy vain hetkellisesti, ja vasta seuraavasta se on päihitetty lopullisesti!  

Hahmot ovat valloitavia ja grafiikka kokonaisuudessaan tyylikästä. Visuaalinen maailma on kuitenkin loppupeleissä aika yksinkertainen, ja häviää esimerkiksi Angry Birds 2 -pelin lumoavalle visuaalisuudelle.

Aluksi eteneminen tuntuu liiankin helpolta, mutta vaikeustaso kasvaa nopeasti. Yhtäkkiä kenttiä ei läpäisekään enää hetkessä, vaan joutuu kokeilemaan useamman kerran. Pelissä on yli 200 pelikenttää ja lukuisia erilaisia hahmoja. Pureskeltavaa siis riittää pitkäksi aikaa!

Peli on ilmainen, mutta tuttuun tapaan voi halutessaan tehdä sovelluksen sisäisiä ostoksia. Pelaaminen vaikuttaa kuitenkin täysin mahdolliselta myös ilman maksullisia lisäominaisuuksia.

Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo: yhdistä peli Facebookiin, ja pääset seuraamaan kavereidesi edistymistä ja vertaamaan pisteitänne. Tai voit myös halutessasi pelata vain omassa rauhassa, salaa muilta!

Kaiken kaikkiaan uusi Nibblers on lystikäs peli, ja varmasti simppeleiden, koukuttavien pelien ystäville oikein hauskaa viihdettä vaikkapa bussimatkalla tai kahvitauolla. Mitään Angry Birdsin kaltaista läpimurtoa tästä tuskin kuitenkaan tulee.
 


Lataa Nibblers: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

pelit uutuudet

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!