Peak - taukojumppaa aivoille

Kukapa ei haluaisi olla paremmassa terässä, noin niinkuin mentaalisessa mielessä? Moni sovellus lupaa treenata ajattelumuskeleita ja yksi niistä on Peak. Sen avulla bodataan muistia, keskittymistä, mielen notkeutta ja kielellisiä kykyjä - viimeksimainittua tietenkin englanniksi.

Ennen kuin päästään tositoimiin, kyselee Peak lupaavia kysymyksiä. Haluatko olla parempi organisoija? Kyllä! Entä parantaa päätöksentekokykyjä painetilanteissa? Miksei. Kehitettäisiinkö myös kykyäsi ymmärtää hankalia konsepteja? Joo, aloitetaan jo!

Yksinkertaisissa peleissä yhdistellään viivoja, laitetaan numeroita järjestykseen ja etsitään sanoja. Toiset peleistä ovat koukuttavuudessaan Candy Crushin luokkaa, muutamassa peliflown löytyminen on tahmaisempaa.

Tämäkö tekee minut nyt nokkelammaksi? Peak itse kertoo - melko ympäripyöreästi - sovelluksen kehitystyön taustalla olevan osaamista neurotieteestä oppimisen ammattilaisiin. Yale ja Princeton mainitaan. Ainakin oman prosessin seuraaminen on voimauttavaa ja tieto omista vahvuusalueista voi olla valaisevaa.

Tekeekö se sitten skarpimmaksi? Kovin paljon viisaammalta ei muutaman päivän jälkeen tunnu ja sovelluskin lupaa tuloksia vasta kymmenen viikon jälkeen. Taukojumppana Peakilla on ehdottomasti virkistävä vaikutus. Ainakin Peakin pelaaminen kesken työpäivän on sallittu synti - eihän tässä nyt aikaa tuhlata vaan hoidetaan aivoja uuteen terään.

Kokeile itse, saatko Peakilla ajatusta notkeammaksi!

Lataa Peak: iOS:lleAndroidille 

Avainsanat:

sovellukset hyvinvointi

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!