Paikanna kadonnut puhelimesi

Puhelinta kannetaan mukana kaikkialla ja pyrimme varjelemaan sitä kaikin keinoin. Joskus kuitenkin luuri tippuu taskusta, unohdetaan jonnekin tai pahimmassa tapauksessa varastetaan. Kadonnut puhelin on onneksi kuitenkin sen verran yleinen ongelma, että sen ratkaisemiseksi on kehitetty työkaluja.

Oli sitten kyse iPhonesta, iPadista, iPodista tai Macistä kaikki kadonneet omppulaitteet löytyvät Find My iPhone -sovelluksella. Voit käyttää sovellusta toisella iOS-laitteella tai vaihtoehtoisesti selaimessa osoitteessa www.icloud.com. Palveluun kirjaudutaan Apple ID -tunnuksilla. Kirjauduttuasi pääset asettamaan Apple-laitteesi kadonneeksi, jolloin laitteen näytölle tulee viesti, että se on kadonnut, sekä puhelinnumero, josta sinut voi tavoittaa. Jos hävitit puhelimesi vain esimerkiksi kotonasi, voit Find My iPhone -palvelussa pistää laitteen soimaan sen löytämisen helpottamiseksi.

Lataa Find My iPhone

Android-laitteet puolestaan löytyvät Android-laitteenhallinta-palvelun avulla. Sovelluksessa pääsee käsiksi kaikkiin omaan Google-tiliin liitettyihin laitteisiin. Android-laitteenhallinnassa voi paikantaa eri laitteet sekä vaihtaa näytön lukituksen koodin. Palvelua voi käyttää joko Androidiin saatavalla sovelluksella tai selaimessa.

Lataa Android-laitteenhallinta

Myös Windows Phonelle löytyy oma työkalunsa kadonneen laitteen varalle. Kirjautumalla Microsoft-tunnuksilla osoitteeseen https://account.microsoft.com/devices/ pääset Paikanna puhelin -palveluun, jossa voi paitsi löytää hävinneen luurin sijainnin kuin myös soittaa siihen sekä lukita tai tyhjentää puhelimen.

Ennen kuin puhelin tai tabletti katoaa kannattaa tarkistaa, että laitteessa on kaikki tarvittavat asetukset päällä. Paikantaminen vaatii yleensä muun muassa sen, että olet sallinut sijainnin lähettämisen ja että puhelin on nettiyhteydessä. Varmista sovellusten vaatimat asetukset laitekohtaisesti.

Vaikka näitä apuvälineitä kadonneen laitteen paikantamiseen löytyy, varmin tapa pysyä yhdessä puhelimesi kanssa on pitää siitä hyvää huolta.

Avainsanat:

sovellukset vinkit tietoturva

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!