Oppiminen voi oikeasti olla kivaa!

Kuulostaa kliseeltä, mutta tablettiaikakaudella se on ihan totta! Sovelluskaupoista löytyy monia opettavaisia sovelluksia lapsille, tarhaikäisistä koululaisiin.

1 + 3

Lolan matikkajunasta löytyy kavalkadi numero- ja laskupelejä, joiden avulla perheen pienimmät pääsevät  treenaamaan matikkapäätään kolmessa eri vaikeustasossa. Animaatiot pitävät pelin mielenkiintoisena niillekin, joista matikka itsessään ei ole ihan niin houkuttelevaa. Kaikista pienempiä pelaajia auttaa suomenkielinen ääniohjaus.

Sanat haltuun!

Sanataituri on suomenkielinen versio suositusta jenkkisovelluksesta ja se sopii tueksi lukemaan ja kirjoittamaan opettelevalle lapselle. Sovelluksessa on kaksi osiota: Puhuvat liikuteltavat kirjaimet ja Kuuntele ja kirjoita. Ensinmainittu auttaa ymmärtämään kirjainten ääntämisen logiikkaa ja toisessa päästään itse yrittämään kirjoittamista. Sanataituriin voi lisätä myös omia sanoja - useinhan kirjoittamaan oppiminen lähtee perheen nimien treenaamisesta.

A niin kuin  Aa-pi-nen

Simppelimpää kirjainten opettelua tarjoaa suomalainen Aapinen, joka luottaa lukemaan oppimisessa taattuun perustyyliin: kuvaan ja sanaan. H niin kuin he-vo-nen. Aapinen sopii niille lapsille, joita välke, musiikki ja animaatiot saattavat häiritä.

Kielikylpyyn tablettikoneella

Koska sovellus on tarkoitettu englanninkielisille lapsille, on se suomalaiskäytössä todellista kielikylpyä. Kannattaa siis muistaa, että 3-10 -vuoden suositusikä ei ihan käänny kotimaiseen kontekstiin, mutta kertoo siitä, että monentasoiset englannintaitajat löytävät sovelluksesta tekemistä. Fun English tarjoaa sekä oppitunteja, että kielipelejä, joilla englanninopiskelu sujuu, no, leikiten!

Lataa Lolan matikkajuna: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa Aapinen: iOS:lle

Lataa Fun English: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

pelit sovellukset lapset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!