Neljän heittotähden ajanvietepeli: Breakout Ninja

Mitä tapahtuu kun yhdistetään suomalainen mobiilipeliosaaminen ja feodaali-Japanin ninjat? Tähän kysymykseen vastaa Breakout Ninja, joka yksinkertaisuudestaan huolimatta koukuttaa tuhannen nousevan auringon voimin.

Breakout Ninjan pelimekaniikka ei voisi enää olla simppelimpi. Ruudulla viipottaa ninjahahmo, jota hypitetään erilaisten esteiden ja vastustajien yli, ympäri ja läpi. Toiminta tapahtuu napauttamalla ruutua aina kun ninja kirmaa maisemaan ilmestyviin ympyröihin. Kuulostaa helpolta, mutta ei todellakaan ole sitä. Pienikin ennakointi tai viive kostautuu karvaasti ja johtaa pelin päättymiseen. Maskihemmon vauhti myös kiihtyy koko ajan, eli sorminäppäryyttä tarvitaan koko ajan lisää.

Pelimekaniikan lisäksi myös visuaalisuus on kohdallaan. Monitasoisten taustojen värit esimerkiksi vaihtelevat pelikertojen mukaan. Maisemia ei tosin juuri ehdi vilkuilla, sen verran hektinen pakomatka on kyseessä. Äänimaailma toimii mukavasti taustalla, mutta yksinkertaisuutensa vuoksi vaihtuu varmasti pian pelaajan omaan soittolistaan.

Jokusen pelikerran jälkeen herää pieni ihmetys; onko tässä tosiaan kaikki, mitä pelillä on tarjota? Vaikka pelaajan ninjatasot nousevat kerättyjen pisteiden myötä, se ei vaikuta pelikokemukseen, eli pelaaminen alkaa pian toistaa itseään.

Jotain mystistä Breakout Ninjassa kuitenkin on, minkä huomaa viimeistään siinä vaiheessa kun havahtuu zen-tilasta. Upposiko tähän tosiaan kolme varttia? Peli onkin omiaan bussimatkoille tai pidemmille lennoille. Mekaniikkaan pääsee helposti kiinni, mutta tulosten jatkuva parantaminen motivoi yrittämään vielä sen kuuluisan viimeisen kerran.

 

Lataa Breakout Ninja iOS:lle tai Androidille.

Avainsanat:

pelit uutuudet

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit