Näillä sovelluksilla lomakuvasi pysyvät tallessa

Milloin viimeksi varmuuskopioit kuvasi puhelimeltasi? Ehkä olisi aika tehdä se nyt. Esittelemme kolmen pilvipalvelun sovellukset, joista jokainen on ladattavissa sekä iOS-, Android- että Windows-käyttöjärjestelmille. Pilvipalveluissa lomakuvasi pysyvät tallessa, vaikka puhelin häviäisi tai vahingoittuisi.

Dropbox on vedenpitävä paikka kuville, videoille ja muille tiedostoille. Kaikki tiedostot, jotka lisäät Dropboxiin, ovat automaattisesti käsiteltävissä tietokoneellasi, puhelimellasi sekä selaimessa. Dropboxilla myös jaat helposti lomakuvat matkaseuralaisillesi. Sovelluksessa on mahdollista merkitä tähdellä suosikkitiedostosi, jolloin niihin pääsee käsiksi myös offline-tilassa. Sovellus mahdollistaa myös kuvien automaattisen tallentamisen puhelimelta Dropboxiin. Dropbox tarjoaa 2 Gt tallennustilaa ilmaiseksi. Jos kuvia on paljon, ilmaiseksi saatava tallennustila loppuu nopeasti. Noin 10 euron kuukausimaksulla tallennustila nousee yhteen teratavuun.

OneDrive on Microsoftin tarjoama pilvipalvelu, johon kirjautumalla saa ilmaiseksi käyttöön 15 Gt tallennustilaa. Lisäksi varmuuskopioimalla kameran kuvat automaattisesti OneDriveen saa vielä 15 Gt lisätilaa. Jos kutsuu kaveritkin käyttämään OneDrivea voi tallennustila kasvaa jopa 5 gigatavulla.

Box-sovelluksessa on pitkälti samat ominaisuudet kuin kahdessa edellä mainitussa sovelluksessa: tiedostojen lataaminen, katselu ja jakaminen, kuvien automaattinen varmuuskopiointi kamerasta sekä tiedostojen tallentaminen offline-käyttöä varten. Sovelluksella voi myös kommentoida tiedostoja.

Missään kolmesta sovelluksesta ei tiedostojen muokkaaminen uudelleen nimeämistä lukuunottamatta ole mahdollista. Dropboxilla, Boxilla ja One Drivella on omat suosituksensa sovelluksista, joilla tiedostoja voi muokata. Box kuuluu OneCloud-sovellusperheeseen ja OneDrive sekä Dropbox toimivat mutkattomasti Microsoft Officen sovellusten kanssa.


Lataa Dropbox: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa OneDrive: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa Box: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Avainsanat:

vinkit kuvaaminen pilvipalvelut

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!