Mitä pelata Pokémon GO:n jälkeen? Esittelyssä suomalaisia mobiilipelejä vuonna 2016

Viime kesän ja alkusyksyn suurin mobiili-ilmiö Suomessa ja maailmanlaajuisesti oli ehdottomasti Pokémon GO. Peli, joka nojasi vanhaan taskuhirviöiden menestyskonseptiin ja uuteen virtuaalitodellisuutta hyödyntävään teknologiaan innostutti pelaajat ulkoiluttamaan puhelimiaan harvinaisten monsterien toivossa. Suurin hype pelin ympärillä on kuitenkin jo laantumaan päin.

Kotoinen Suomemme on perinteisesti ollut kova tekijä mobiilipelimarkkinoilla, ja esimerkiksi Clash of Clans ja Angry Birds tunnetaan lähes kaikkialla maailmassa. Suomesta kuitenkin ponnistaa useita muitakin maailmallakin suosiota niittäviä huippupelejä. Päätimmekin ottaa lähempään tarkasteluun muutaman niistä, jos esimerkiksi juurikin Pokémon GO ei enää saa pelisormia syyhyämään.

Walking Dead: No Man’s Land

Next Gamesin Walking Dead: No Man’s Land on huippusuosittuun tv-sarjaan perustuva peli. Perusideana on suorittaa uskollisesti tv-sarjan tunnelmaa seuraavia tehtäviä ja samalla vähän Supercellin hittipelejä mukaillen rakentaa omaa turvapaikkaa elävien kuolleiden kansoittamassa maassa. Tehtävissä käydään taisteluja zombeja vastaan vuoropohjaisesti, ja turvapaikassa omia hahmoja on mahdollista kehittää karaistuneemmiksi zombimetsästäjiksi. Luonnollisesti No Man’s Land mahdollistaa pelin sisäiset ostot, jolloin esimerkiksi juuri hahmojen kehittämistä tai uusien rakennusten rakentamista voi nopeuttaa. Lisähuomiona pelistä on mainittava, että tv-sarjan tavoin se ei sovi perheen pienimmille.
 


Best Fiends

Jo yli 40 miljoonaa pelaajaa tähän mennessä kerännyt Best Fiends on pelisarja, josta on tekeillä jopa piirrosanimaatio Yhdysvalloissa. Pelistä on tällä hetkellä ilmestynyt kaksi osaa: ensimmäinen Best Fiends julkaistiin vuonna 2014 ja toinen osa Best Fiends Forever pari viikkoa sitten. Ideana peleissä on taistella värikkäillä hirviöillä mustia etanoita vastaan, jotka ovat pelin tarinassa vanginneet ohjattavien monsterien ystäviä. Eli jotain samaa Angry Birdsin linnut vs. possut -asetelmaan on havaittavissa.

Pelin ensimmäinen osa perustuu pitkälti Candy Crush Saga -tyyppiseen oikeiden muotojen palapelimäiseen yhdistämiseen, kun taas tuoreempi Best Fiends Forever on yksinkertaisempaa ruudun naputtamista. Pelien suosio ei ole tullut tyhjästä, sillä molemmat osat ovat oikein koukuttavia pakkauksia. Söpöt monsterit tuovat myös viihdettä koko perheelle!
 


Crashing Season

Koukoi Gamesin Crashing Season sijoittuu metsäisempiin maisemiin. Pelissä pääsee erinäisten metsän eläinten tassuihin ja tarkoituksena on ohjata heidät turvaan metsästäjiltä ja muilta vaaroilta. Metsästäjiä päin voi juosta tai käyttää kentältä löytyviä objekteja kuten tukkeja aseina. Pelihahmokseen voi valita esimerkiksi karhun, hirven ja alligaattorin (joka on muuten nimetty kekseliäästi Alli Gaattoriksi) ja jokaisella otuksella on oma erityistaitonsa pahojen metsästäjien kellistämiseen. Uusia pelihahmoja saa käyttöönsä vaikeampia tasoja läpäisemällä. Jos yksin pelaaminen kyllästyttää, voi Crashing Seasonissa liittoutua kaverin kanssa kaikkein pahimpia vastustajia vastaan taisteluiden helpottamiseksi. Hauskinta pelin pelaaminen olikin kaverin kanssa!
 

 

Näitä pelejä tarkasteltua ja Rovion sekä Supercellin luomuksia unohtamatta voi sanoa, että suomalainen mobiilipeliteollisuus porskuttaa juuri nyt varsin mainiosti. Potentiaalia edellä esitetyillä peleillä on jo riittämiin, joten on vain ajan kysymys, milloin Suomesta nousee uusi Angry Birdsin kaltainen maailmaa villitsevä mobiilivientituote.


Lataa Walking Dead: No Man’s Land iOS:ille ja Androidille

Lataa Best Fiends iOS:ille ja Androidille

Lataa Best Fiends Forever iOS:ille ja Androidille

Lataa Crashing Season iOS:ille ja Androidille

Avainsanat:

pelit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!